USPJEH

Turistička zajednica grada Zagreba primila je čak tri međunarodna priznanja

Fim ‘Zagreb Loves You‘ nagrađen je na filmskim festivalima u Turskoj i Srbiji
Martina Bienenfeld
 Bruno Konjevic/Cropix

Turistička zajednica grada Zagreba osvojila je čak tri priznanja. Dva priznanja TZGZ dobio je za film “Zagreb Loves You” na festivalima turističkog filma, International Tourism Film Festival Turskoj i Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest u Srbiji.

Film Turističke zajednice grada Zagreba dobio je posebne nagrade stručnih žirija, a riječ je o filmu koji prikazuje kako su se Zagrepčani nosili s potresom koji je pogodio metropolu prije šest mjeseci.

Obje nagrade primila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld na festivalu u Turskoj te je izjavila da je veseli to što je međunarodna struka prepoznala rad Turističke zajednice.

- Film „Zagreb Loves You“ kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe. Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija. Obje nagrade odličan su nam poticaj da nastavimo raditi na način na koji nam trenutne mogućnosti to dozvoljavaju i veseli me da je naš rad prepoznala i međunarodna struka - izjavila je direktorica Martina Bienenfeld.

Zagreb je prepoznat i kao najbolja kongresna destinacija koja može ugostiti dvije tisuće sudionika te je osvojio Meetings Star L nagradu na kongresnoj burzi Conventa koja se održala početkom rujna. Poslovno priznanje ojačalo je rang Zagreba na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association) te se Zagreb sada nalazi na 48. od ukupno 424 mjesta. Ovom nagradom Zagreb je još jednom potvrdio da je jedna od vodećih destinacija u poslovnom turizmu u ovom dijelu Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:24