TURBULENTNI KRAH

Pozadina razvoda koji je potresao javnost: Iva Majoli je stalno varala muža, on ju prijavio za iskorištavanje djeteta

Razvod Ive Majoli pretvorio se u tabloidnu sagu. Svog supruga Stipu Marića prijavila je za zlostavljanje, jedno protiv drugog podnijeli su kaznene prijave. Marić sad pak u javnost iznosi SMS-ove i dokumente koji pokazuju da ga je voljena Iva varala godinama s mnogim muškarcima - čak i mužem svoje dugogodišnje prijateljice
 Biljana Gaurina/CROPIX

Najtrofejnija hrvatska tenisačica svih vremena zadnjih mjesec dana vlastiti je život pretvorila u medijski cirkus. Financijski slom zbog ovrha po blokiranim računima i nekretninama, propali poslovi i svađe na javnom mjestu njezina su životna svakodnevica.

Kulminiralo je na ovogodišnje Valentinovo. Njezin tri godine mlađi suprug Stipe Marić tada je podnio zahtjev za razvod braka. No, nije stalo na tome. Prošle srijede, prije deset dana, Stipe je otišao na policiju i prijavio kako mu još uvijek zakonita supruga fizički prijeti. Tvrdio je kako ga ucjenjuje da će mu uništiti poslovnu karijeru.

Idući dan Iva se odazvala na razgovor u istu policijsku postaju gdje je, pak, optužila muža Stipu da je brutalno premlaćuje godinama. Marić je snimio telefonske razgovore sa svojom ženom te priložio SMS poruke iz mobitela kojima potkrepljuje svoje optužbe, a na Ivi nije bilo nikakvih tragova premlaćivanja.

Sustavno varanje s muškarcima

Oboje supružnika, jedno protiv drugoga, podnijeli su kaznene prijave.

Ni tu nije završilo. Ivu je muž u srijedu prijavio u nadležni Centar za socijalnu skrb jer su taj dan u tjedniku Story izašle fotografije na kojima je Iva pozirala s njihovom petogodišnjom kćeri Mijom, za tu prigodu posebno profesionalno našminkanom i obojene kose. To je Mariću bilo dovoljno da majku kćeri jedinice optuži za nedolično iskorištavanje djeteta. Taj fotosession i popratni intervju u Storyju bili su Ivin odgovor na optužbe magazina Extra da je preljubnica koja je sustavno godinama varala supruga s nekoliko muškaraca.

Kako bismo objasnili odnose u zaraćenoj obitelji, u kojoj ni jedna strana ne pokazuje da bi uskoro mogla kapitulirati, najbolje je krenuti od početka i detaljno proanalizirati krah slavne sportašice koja je nekad zarađivala milijune, a danas živi od 100 kuna dnevnog džeparca koji joj daju brat Dado ili otac Stanko. Drugih primanja više nema jer su joj svi računu blokirani. I njezina primanja u teniskom savezu kao Fed Cup izbornice do daljnjega će joj ostati nedostupna zbog brojnih ovrha.

Iva se u ljeto 2003. godine zaljubila u dvije godine mlađeg gradskog playboya Stipu, koji je imponirao i njezinim prijateljicama. Putovali su po svijetu, družili se s Ivinim slavnim prijateljicama poput Jennifer Capriati i Mary Pierce, ljetovali na jahtama po Monte Carlu i luksuznim resortima u Miamiju. Novac nije bio problem. Iva je još uvijek pristojno zarađivala od povremenih nastupa na revijalnim turnirima, reklama, ali i oplođenog kapitala koji je tijekom deset godina karijere prepuštala ocu i bratu koji su ulagali u ugostiteljstvo. Stipe je taj lifestyle pokušavao pratiti s plaćom od 60.000 eura godišnje, koliko je zarađivao kao savjetnik u svjetski poznatoj konzultantskoj koorporaciji Arthur D. Little, u koju je došao na preporuku utjecajnih zagrebačkih prijatelja.

Novac iz Amerike

Nakon pune tri godine odlučili su se vjenčati, a Iva je željela raskošno vjenčanje. Romantična svadba stajala je nevjerojatnih 250.000 tisuća eura. Iva je inzistirala na tome i nije željela uštedtjeti ni lipe. Zato je i inzistirala da pokrije sve troškove, a angažirali su stilisticu Mariju Cvitanović i njezin tim suradnika.

Nažalost, raskošna bajka pretvorila se u katastrofu već jutro nakon vjenčanja. Supružnici su se dogovorili da će Stipe u vjenčanje uložiti svu svoju ušteđevinu, sve što je imao na računu, a ostatak će se namiriti od Ivine navodne razročene štednje u jednom američkom fondu u iznosu od milijun i pol dolara, kao i od novčanih darova uzvanika. Marić se nedostatkom novca za pokrivanje svadbe nije opterećivao jer ga je tek vjenčana supruga uvjeravala da će joj novac na račun stići svaki dan. Ništa nije posumnjao budući da su i do tada živjeli na visokoj nozi, a uglavnom je Iva plaćala njihove skupe hedonističke trenutke.

Međutim, prolazili su tjedni, a novac iz Amerike nije stizao. Neplaćeni organizatori vjenčanja počeli su inzistirati na isplati honorara i par se uskoro našao u medijima. Mnogi su ih optuživali da su im ostali dužni.

- Od prvog dana bio sam svjestan da ulazim u brak sa ženom koja ima puno više novca od mene, ali to mi ništa nije značilo. Stoga sam bez problema i potpisao predbračni ugovor po kojem ni u jednom trenutku ne polažem pravo na Ivin novac i ostalu imovinu - kaže Stipe za Nedjeljni.

VIŠE PROČITAJTE U NEDJELJNOM JUTARNJEM

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:23