PALA TRI SVODNIKA

Razbijen međunarodni lanac prostitucije: Policajci upali u stan na Malešnici dok je djevojka iz Srbije (22) bila s mušterijom

Doveli su dvije djevojke iz Novog Sada u Srbiji, unajmili stan u zagrebačkom naselju Malešnica i prodavali njihova tijela za 700 kuna po satu, odnosno 400 kuna za pola sata
 Thinkstock

ZAGREB - Trojicu svodnika iz Zagreba uhitili su i istražnom sucu priveli policajci Odjela organiziranog kriminala zbog kaznenog djela međunarodne prostitucije . Osumnjičeni Z. B. (45), G. M. (31) i G. V. (31) doveli su dvije djevojke iz Novog Sada u Srbiji, unajmili stan u zagrebačkom naselju Malešnica i prodavali njihova tijela za 700 kuna po satu, odnosno 400 kuna za pola sata.

Djevojke u dobi od 22 i 21 godinu su preko nepoznatog posrednika iz Beograda došle na razgovor s dvojicom "skauta" iz Zagreba, te su u kafiću u Novom Sadu dogovorile da će u travnju doći u hrvatsku metropolu "na posao".

Legalno su prešle granicu na prijelazu Bajakovo, u blizini kojeg ih je dočekao G. M.

Odvezao ih je u Zagreb, smjestio ih u stan u upoznao s trećim članom svodničke ekipe, Z. B.-om. Taj je 45-godišnjak bio zadužen da izdavanje oglasa u javnim glasilima, te za plaćanje stanarine i režija unajmljenog stana. Za ugovaranje sastanaka i odvođenje u stan bila je zadužena zasad policiji nedostupna žena.

Nemoralni posao cvjetao je sve do 29. svibnja kada je mlađa prostitutka odustala od daljnjeg angažmana i odlučila se vratiti u Srbiju. Njezina starija kolegica nastavila je raditi sve do upada zagrebačkih krim. policajaca u stan i to baš u trenutku kada je bila s mušterijom.

Prema procjeni krim. operativaca skupine za suzbijanje prostitucije, ali i iskazu uhićene 22-godišnjakinje, ona i kolegica su u mjesec i pol zaradile oko 30.000 kuna, od čega su polovicu predale organizatorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:36