NAPUŠTENA DJEVOJČICA

RODITELJI MIRJANE (3) POD ISTRAGOM Uopće nisu svjesni da postoji problem, pitali su nas 'kako i kada da dođemo po dijete?'

Policija će s njima obaviti obavijesni razgovor te će utvrditi jesu li počinili kazneno djelo
 Berislava Picek / CROPIX

Slučaj trogodišnje Romkinje iz Sesveta pronađene u parku u Velikoj Gorici, za čijim je roditeljima, misleći da se radi o izbjeglicama koje su u valu izgubile dijete tragala cijela Hrvatska, mogao bi dobiti i pravosudni epilog jer policija, po neslužbenim ifnormacijama, utvrđuje ima li u ponašanju roditelja elemenata kaznenog djela.

Podsjetimo, Mirjana Paris pronađena je u parku. Smještena je u prihvatni centar za socijalnu skrb, gdje su odgojitelji pokušavali stupiti u kontakt s njom. Nije razumjela nijedan jezik, a pokušavali su s više bliskoistočnih te romskim.

Ispostavilo se da je malena ipak dijete Roma iz Sesveta koji su se posvađali i, kako oni tvrde, zabunom ostavili dijete. Problem je što slabo govore hrvatski jezik ili nikako, inače su bajaški Romi iz Rumunjske.

Policija će s njima obaviti obavijesni razgovor te će utvrditi jesu li počinili kazneno djelo zlostavljanja ili zanemarivanja malodobnog djeteta.

Novinari Jutarnjeg stupili su u kontakt s obitelji djevojčice te su oni, po svemu sudeći, potpuno nesvjesni problema u kojem se nalaze. U više navrata pitali su nas kako i kada da dođu po dijete. Oca, koji gotovo ne razumije hrvatski, samo je zanimalo kako je “bebe”. Djed djevojčice, koji je u petak pristao na susret s nama, jučer je to ipak odbio ljutit jer je priča o djevojčici završila u medijima.

Ipak, da se to nije dogodilo, pitanje je bi li se njezini roditelji ikada pronašli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:29