GODINU DANA KASNIJE...

Sanader 8. srpnja gubi osiguranje!

Krunoslav Borovec: Drug rok od šest mjeseci istječe 8. srpnja. Napravit žemo analizu o tome treba li mu i dalje osiguranje
 Davor Pongračić/CROPIX

U četvrtak 1. srpnja bit će točno godinu dana otkako se bivši premijer Ivo Sanader povukao sa svih političkih funkcija!

I točno tjedan dana kasnije, 8. srpnja, Sanaderu bi trebala biti ukinuta tjelesna zaštita ako Ministarstvo unutarnjih poslova ne procijeni da mu je i dalje ugrožena sigurnost.

U samo godinu dana bivši premijer Sanader postao je jedan od najomraženijih hrvatskih političara ikad. U tih 12 mjeseci izgubio je stranku, prekinuo odnose s brojnim dotadašnjim kolegama i prijateljima, u javnosti se rijetko pojavljuje, a uskoro će ostati i bez osiguranja. Prvih šest mjeseci Sanader je imao pravo na osiguranje koje se financira iz državnog proračuna kao bivši premijer, a drugih šest mjeseci osiguranje mu je produljeno jer su tako procijenili u MUP-u.

- Bivši premijer još uvijek ima osiguranje. Dana 8. srpnja istječe drugi rok od šest mjeseci i tada će se napraviti nova prosudba - rekao je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Prije pola godine MUP je procijenio da je Sanader postao toliko nepopularan da bi ga netko mogao napasti na javnom mjestu, pa su mu odlučili produljiti tjelesnu zaštitu. Ali dodijelili su mu novu ekipu koja je trebala paziti na njegovu sigurnost, jer su se njegovi dotadašnji tjelesni čuvari previše s njim zbližili.

Andrija Hebrang otkriva plan za premijerkin rođendan otkriva: 'Svi ćemo dati puse Jadranki’

Premijerka Jadranka Kosor u četvrtak 1. srpnja proslavit će 57. rođendan, a i godinu dana na funkciji predsjednice Vlade.

Točno prije godinu dana, na njezin rođendan, dotadašnji premijer Sanader rekao je da se povlači, a Kosor je postavio na svoje mjesto. Bila je to zasigurno jedna od najzahtjevnijih godina u njezinu životu, a zbog recesije rođendan će premijerka Kosor, doznajemo, proslaviti skromno.

Ni njezini stranački kolege ne spremaju joj veliku proslavu.

Kolega Andrija Hebrang otkriva da očekuju da će ih premijerka počastiti tortom.

- A mi ćemo njoj dati puse! Svi ćemo joj dati puse! To je najbolje u ovo vrijeme recesije - rekao je Hebrang.

Kolege iz Vlade također za premijerku planiraju iznenađenje pa nam nisu željeli otkriti što će joj kupiti za dar, ali sigurni su da to neće biti broš.

- A broš ne, nikako?! Toliko ih ima - izjavila je njezina bliska suradnica.

Štednja na HRT-u: Ukidaju glazbenu proizvodnju?

Na Hrvatskoj radioteleviziji razmišljaju kako uštedjeti novac i smanjiti broj zaposlenika pa se kuloarima šire razne priče.

Jedna od njih je da će se ukinuti Glazbena proizvodnja HRT-a, pa da bi se možda mogli izdvojiti iz HRT-a orkestar, zbor i Big Band. No, glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić na pitanje o tome rekao je da mu je to “prvi glas”.

- Što se neslužbeno priča, to ne znam - rekao je glasnogovornik Družijanić.

Iako mu je snimanje za potrebe HRT-a primarna djelatnost, primjerice, Simfonijski orkestar HRT-a, koji postoji od 1930. godine, ostvario je već niz zapažen nastupa na festivalima i gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

Božidar Biškupić nakon operacija srca razmišljao o mirovini: Najstariji ministar: Ipak ću odraditi posao do kraja mandata

Najstariji hrvatski ministar Božidar Biškupić nakon nedavne operacije srca razmišljao je da se povuče iz politike, ali, doznajemo, ipak će ostati do kraja manadata.

Sedamdesetdvogodišnji Biškupić u mirovini će, pak, imati više vremena za hobije kao što su fotografiranje, koje mu je opsesija još iz mladosti

Za njega suradnici kažu da obožava suvremenu tehnologiju - fotoaparate, kompjutore, mobitele...

- Mislim da je on prvi nabavio iPhone, i uvijek je tako, čim se pojavi nešto novo, on to mora isprobati - kaže njegov suradnik.

- Čim se pojavi novi model fotoaparata s dva ili tri piksela više, Božo ga već ima, voli dokumentirati vrijeme - dodaje njegov kolega. I na putovanjima, na kojima je ranije pratio bivšeg premijera Sanadera, Biškupić je bio glavni fotograf. Odjeća, satovi i automobili Biškupiću su nevažni. Odijela šiva po mjeri, ali zato su tehnika i umjetnost područja koja najviše inspiriraju jednog od najbogatijih i najstarijih ministara u HDZ-ovoj Vladi. Biškupić je rođen 1938. u Maloj Mlaki, nedaleko od Zagreba. Diplomirao je pravo, a u međuvremenu se zaljubio u umjetnost te postao muzeolog. Iako je bio jedan od najbližih Sanaderovih prijatelja, sudjelovanje u “puču” je izbjegao, a danas se, doznajemo, premijerki Kosor obraća sa “šefice, Jadrančice...”.

Počasni konzul Zoran Antunović: Konzulat Tunisa prijavljen na adresi SDP-a na Iblerovu trgu

Željka Anutnović u posljednje vrijeme rijetko dolazi u središnjicu SDP-a na Iblerovu trgu, a na tu adresu i dalje stiže pošta za njezina supruga Zorana Antunovića, koji je počasni konzul Tunisa i adresu svog “konzulata” prijavio je na adresi SDP-ove središnjice - Iblerovu trgu 9!

- Postao je počasni konzul jer je ugledni građanin, a u Tunisu imamo prijatelje - objasnila mi je jednom prilikom Željka Antunović. U stranci, neslužbeno doznajemo, kažu da pošta počasnom konzulu i dalje stiže.

- Pošta za njezina supruga još uvijek stiže u stranku. Sad je to malo neobično jer ona rijetko dolazi - kažu u SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 12:30