LJUBAVNI SKANDAL

SEKS I SIROVE STRASTI Fatalnu glumicu Hollandeu je servirala bivša supruga. Bila je to najbrutalnija osveta

Zbog lijepe Julie Gayet francuski je predsjednik naredio tajnoj službi da mu nađu siguran stan za vruće susrete na koje je dolazio skuterom
 Sipa

Prema novim otkrićima o ljubavnom skandalu francuskog predsjednika Françoisa Hollandea, njegova nevjenčana supruga Valerie Trierweiler je izgleda izgubila bitku protiv ljubavnice, popularne glumice Julie Gayet.

Tabloid Closer je nakon eksplozivnog tjedna u kojemu je razotkrio tajnu predsjednikovu ljubav, objavio sve detalje do kojih su njegovi novinari došli u višegodišnjoj “ekskluzivnoj istrazi”. Predsjednik Hollande i Julie Gayet u vezi su već dvije godine, tvrdi Closer, a upoznala ih je Hollandeova bivša žena Ségolčne Royal.

Ako je pola od onoga što piše Closer istina, riječ je o jednoj od dosad najhladnijih ženskih osveta, serviranih u francuskim krugovima moći, dvorskoj intrigi u srcu Republike, bici za ljubav čovjeka kojega je National Post jučer, uz masovno odobravanje na internetu, proglasio “najdosadnijim seks simbolom na svijetu.”

Françoisea Hollandea s Julie Gayet je 2011. spojila njegova bivša nevjenčana supruga Ségolčne Royal. Situacija u stranci bila je zrela za Hollandeovu predsjedničku kandidaturu i Royal je čvrsto stajala uz njega, malo čvršće nego što je on stajao uz nju kad se sama kandidirala na predsjednikčim izborima 2007., koji su na vlast doveli osebujnog Nicolasa Sarkozyja, a malo kasnije i novu prvu damu, bivši top-model i jetsettericu Carlu Bruni. Hollande i Royal bili su zajedno od kraja 70-ih, zajedno su gradili utjecaj u Socijalističkoj stranci i podigli četvero djece. Nisu se vjenčali jer su formaliziranje braka smatrali malograđanskim.

Iako je francuska javnost uživala u dojmu da je Ségolčne postala moćnija od muža, najavljivali su ga kao prvog francuskog “prvog supruga” očekujući da par zajedno iskoristi svoj politički uzlet. No, uoči parlamentarnih izbora 2007. Hollandeov ego je eksplodirao, nije više kontrolirao svoje ljubavne eskapade s drugom ženom, novinarkom i suprugom urednika Paris Matcha Valerie Trierweiler. Ségolčne ga je izbacila iz kuće. Za savjetnika je uzela njihova najstarijeg sina Thomasa. Razvod je objavila na dan kad je izgubila predsjedničku kandidaturu.

Na fotografiji: Valerie Trierweiler, službena, ali nevjenčana partnerica, ne žali za Hollandeom, nego po svaku cijenu želi zadržati status prve dame

Četiri godine kasnije, kad se Hollande odlučio kandidirati za predsjednika, Thomas je opet bio centralna figura izbornog stožera, a Ségolčne je, među ostalim, organizirala podršku umjetnika za kampanju. Hollande je već bio u vezi s Valerie Trierweiler koju je upoznao još za vrijeme parlamentarnih izbora 1988. dok je Hollande bio sa Ségolčne, a Valerie udana za urednika Paris Matcha. Ljubavnu vezu, također tajnu, započeli su 2005., a objavili su je u listopadu 2010., kada je Valerie dobila rješenje o razvodu, a Hollande se pripremao za stranačke predizbore za predsjedničku kandidaturu.

Točno godinu dana kasnije, Hollande je osvojio predsjedničku kandidaturu, a Ségolčne je pozvala Julie Gayet, jednu od svojih najvatreniijh simpatizerki, da se pridruži kampanji kao “najsimpatičnija umjetnica ljevice”. Upoznali su se u jednom restoranu kraj radiopostaje na kojoj je Hollande trebao dati intervju. Gayet ga je upamtila kao “povučenog čovjeka”. Pričali su o filmu. “Bila je impresionirana”. Hollande je bio zaljubljen.

Nakon prvog susreta Julie Gayet više se nije udaljavala od njega. Na svakom predizbornom skupu u gledalištu je sjedila iza njega. U travnju 2012. u Vincennesu se pojavila s Thomasom Hollandeom. I prije nego što se kampanja zahuktala, počelo se pričati o tome da Hollande vara Valerie Trierweiler s lijepom glumicom, ali da bi Julie Gayet osigurala mjesto u Elizejskoj palači, trebala je pridobiti Thomasa Hollandea. Nije štedjela energiju. Odlučujući je bio utjecaj njegove djevojke Joyce Jonathan, Julieine dobre prijateljice.

Nitko od Hollandeove djece, a naročito Thomas, nije podnosio Valerie jer smatraju da je razorila brak njihovih roditelja. Thomas je upozoravao oca da ona neće biti dorasla ulozi Prve dame, a nakon što je Valerie preko Twittera izrazila podršku Olivieru Falorniju, disidentu Socijalističke stranke, koji se na parlamentarnim izborima kandidirao kao protivnik Ségolčne Royal, Thomas je prekinuo sve kontakte. Ségolčne je odgovorila Valerie da “ne razbija glavu Hollandeovim bivšim partnericama, već da obrati pažnju na iduću.”

Iduća je već bila u opasnoj blizini. Kampanja je postajala sve uspješnija i upućeni su mislili da je samo pitanje vremena kad će Hollande objaviti vezu s Julie Gayet. Procijenio je da bi mu to naštetilo pa je 6. svibnja 2012. na raskošnoj proslavi Hollandeove izborne pobjede u Tulleu on na “Vie en rose” plesao s Valerie Trierweiler. Julie Gayet gledala je sa strane. Bilo je to previše za nju. Iste je večeri prekinula s Hollandeom, i to joj je kasnije postao običaj.

Kad su Valerie i Hollande uselili u Elizejsku palaču, njihovi suradnici i tajne službe priče o Julie Gayet još su tretirali kao obične glasine. Ona se, navodno, nekim ljudima u Parizu pohvalila da je u “vezi sa starijim političarom.”

Valerie je dobila poslugu, privatni avion, pet limuzina, bodyguarde i ostale pogodnosti koje pripadaju Prvoj dami. Hollande je prvi predsjednički odmor proveo u romantičnom Brégançoneu s Valerie. Bio im je to zadnji zajednički odmor. Čim su se vratili u Pariz, veza s Julie nastavila se još strastvenije. Hollande je počeo redovno dolaziti u glumičin loft na istoku grada, gdje je živjela sa svoja dva sina iz braka s argentinskim redateljem Santiagom Amigorenom, od kojeg se razvela 2006. Stan Julie Gayet u Parizu bio je poznato mjesto okupljanja umjetnika, pisaca, političara, i ona i Hollande često su ugošćavali velika i vesela društva. Veza je opet prekinuta u proljeće 2013., kad je Valerie Trierweiler posumnjala.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:09