TEA MAMUT

SLATKI SAVJETI NAJSLAĐE SLASTIČARKE 'Hitno izbacite margarin iz vaših kolača i torti, maslac je zakon'

Tea Mamut (27), slastičarska zvijezda iz Splita, koja je završila najpoznatiju kulinarsku školu na svijetu i radila u najprestižnijim restoranima, svaki tjedan nove recepte predstavlja u HTV-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’
 Ante Čizmic / CROPIX
Tea Mamut (27), slastičarska zvijezda iz Splita, koja je završila najpoznatiju kulinarsku školu na svijetu i radila u najprestižnijim restoranima, svaki tjedan nove recepte predstavlja u HTV-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’

Tea Mamut upravo je proslavila 27. rođendan. Oko njezina rođendanskog objeda potrudila se cijela obitelj jer, kaže, svi vole i jesti i kuhati, dok su za tortu i slastice bile zadužene ona i mama koja sad nju, za razliku od nekada, pita za savjete u pripravi deserata. Tea je, naime, po svemu kuharica nove generacije: završila je najpoznatiju kulinarsku školu na svijetu, The Culinary Institute of America u New Yorku, i radila u najprestižnijim restoranima s tri Michelinove zvjezdice prije nego što se 2011. definitivno vratila u Split.

Školovanje u Americi

- Već godinu dana aktualan je moj prilog u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ zbog kojega jednom mjesečno putujem u Zagreb iz Splita. Uz to, u posljednje vrijeme paralelno radim na novom projektu koji će zaživjeti na proljeće. Radi s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 05:35