KRVAVE ORGIJE

ŠOKANTNA REKONSTRUKCIJA Prvi objavljujemo zastrašujuće detalje ubojstva na Trešnjevci

Ni četiri mjeseca nakon što je Miroslav Tomas ubio svog brata blizanca Vedrana na proslavi Nove godine u Zagrebu nije potpuno jasno što se dogodilo. Ovo je prvi put da Dolores Dimnik, jedina svjedokinja, progovara o kobnoj noći
Miroslav Tomas, fatalna Dolores i ubijeni Vedran Tomas
 Društvene mreže/Arhiva

Stara je godina, osam sati ujutro. Dolores Dimnik i Miroslav Tomas izlaze iz stana u Ogrizovićevoj 34 na zagrebačkoj Trešnjevci kupiti namirnice za doček Nove godine. Trešnjevka je u to doba već živnula. Dućani su krcati. Dolores i Miroslav su točno znali po što idu. Kupili su bocu votke, viskija, dvije boce crnog vina, dvije boce ‘sekta’, meso... U stanu su imali još jedan šampanjac. I više nego dovoljno.

Miroslavov brat blizanac Vedran za to je vrijeme izveo psa Rica u šetnju. U stanu je u to vrijeme spavala i njihova poznanica, Ukrajinka Inna Eysmont. Ona je u stan u Ogrizovićevoj došla 23. prosinca 2012. nakon izlaska iz zatvora u Remetincu.

Kad su se Dolores i Miroslav vratili , Vedran im je pomogao odnijeti stvari do stana. Dolores je ostavila vrećice s namirnicama i alkoholom i otišla frizeru. Brzo se vratila. Nakon toga je sa svojim dečkom Vedranom malo odspavala. Dok su se Vedran i Dolores odmarali u svojoj sobi, a Miroslav na kauču, Inna je stavila kuhati povrće za francusku salatu. Ubrzo je tramvajem otišla do Trga bana Jelačića po neke poklončiće. Popila je kavu, našla se s prijateljem u jednom kafiću na Trešnjevci i u stan u Ogrizovićevoj se vratila oko 22.40 sati.

Dolores se probudila oko 18 sati i počela pripremati hranu, a Miroslav joj je pomagao. Vedran se vrlo teško razbudio.

Svi troje sjeli su za stol, počeli jesti hladne nareske i piti crno vino.

- Skloni taj veš sa sušila - naredila je odjednom Dolores svom dečku Vedranu.

- Ma neću - odbrusio joj je.

Dolores je tada zgrabila Miroslavov nož koji je bio na stolu i okrznula Vedrana po ramenu.

On je nakon toga bez riječi pokupio rublje sa sušila...

Upravo ovako počelo je novogodišnje slavlje u stanu u Ogrizovićevoj 34 u kojem će samo nakoliko sati kasnije Vedran Tomas ležati mrtav. Slučaj je otpočetka bio obavijen velom tajne. Za ubojstvo je prije nekoliko dana i službeno optužen njegov brat blizanac Miroslav koji istražiteljima nikada nije ispričao svoju verziju priče. Samo je rekao da on svog brata nije ubio.

Nedjeljni Jutarnji prvi put, prema dokumentaciji iz istrage, daje odgovore na sva pitanja koja su u početku mučila istražitelje i opisuje što se iz sata u sat događalo u stanu koji je bio poprište surova ubojstva. Otkrivamo i tko je Ukrajinka Inna koju je u prvim razgovorima s istražiteljima Dolores zaboravila spomenuti. Priča koju objavljujemo nastala je na temelju iskaza svih, policiji zanimljivih, svjedoka.

Miroslav je bio zvijezda te novogodišnje večeri. Sjedio je za stolom kao šerif. Ispod pazuha pištolj u futroli, na stolu nož. Tijekom večeri dvaput je zapucao iz tog pištolja. Prvi put oko 23 sata, a drugi oko ponoći. Dolores je te večeri popila crno vino, dvije čašice votke, tri čaše šampanjca i napila se. Takva pijana se počela igrati sa svojim psom Ricom. Pridružio joj se i Vedran.

Dok su se igrali, Miroslav se spotaknuo o njih i poludio. Izvadio je nož i porezao Vedrana po leđima. Kad je primijetila krvavu mrlju na Vedranovoj majici, Dolores je stavila gazu na ranu i pritiskala je sve dok krv nije prestala teći. Miroslav je zaključio da je rana preplitka pa nema potrebe voditi ga na šivanje. Dolores i Vedran su nakon toga otišli u drugu sobu. Vedran je bio jako uznemiren, čak se i rasplakao. Miroslav je došao za njima, ispričao se i rekao kako mu ne bi napravio ništa nažao.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:45