NOVA DOSTIGNUĆA

Što pokloniti ženi koja ima sve? Veću G-točku!

Ovako su prije tri godine britanski mediji pisali o jednoj londonskoj klinici za intimnu estetsku kirurgiju koja je prva na Otoku počela primjenjivati postupak nazvan 'G-Spot Enhancement'

ZAGREB - Što pokloniti ženi koja ima sve u životu? Razveselite je injekcijom kolagena koja će naglasiti njezinu G-točku ...

Ovako su prije tri godine britanski mediji pisali o jednoj londonskoj klinici za intimnu estetsku kirurgiju koja je prva na Otoku počela primjenjivati postupak nazvan “G-Spot Enhancement”, odnosno naglašavanje G-točke. Riječ je o zahvatu koji je prije pet, šest godina lansirao kalifornijski ginekolog i plastični kirurg David Matlock, u američkim medijima nazvan dr. Sex.

Spekuliranje o G-točki

- Prije dvije godine boravio sam u jednoj klinici za intimnu estetsku kirurgiju u New Yorku gdje sam promatrao proceduru naglašavanja G-točke. Procedura je tehnološki vrlo jednostavna i traje 15 do 20 minuta, pa žene mogu doći na kliniku u pauzi za ručak. Nakon toga mogu se normalno vratiti na posao.

Postupak stoji između 1000 i 1200 dolara, ovisno o klinici na kojoj se obavlja - ispričao mi je poznati zagrebački estetski kirurg dr. Siniša Glumičić kada sam, zbog velikog interesa čitateljica za našu prošlotjednu temu o ženskom orgazmu, odlučila istražiti kako moderna medicina pomaže ženama da postignu vrhunac seksualnog zadovoljstva.

Iako se o famoznoj G-točki spekulira još od vremena Aristotela, stoljećima je bila neuhvatljiva. Ime G-točka, što je skraćenica za Grafenbergova točka, 1981. godine skovali su znanstvenici pod vodstvom Beverly Whipple sa Sveučilišta Rutgers u počast njemačkom ginekologu Ernestu Grafenbergu. On je pedesetih godina uočio da neke žene prilikom snažnog orgazma izlučuju velike količine tekućine, a bio je uvjeren da je izlučivanje te tekućine povezano s erogenom zonom u prednjem zidu vagine.

Gusto isprepleteni živci

Da mitska G-točka u vagini, čija stimulacija dovodi do snažnog orgazma, ipak postoji, ustvrdio je 2008. godine talijanski seksolog Emmanuele Jannini sa Sveučilišta L’Aquila. Zajedno sa suradnicima Jannini je u časopisu Journal of Sexual Medicine predočio i ultrazvučni dokaz koji pokazuje da neke žene imaju famoznu G-točku. Riječ je o malom, ali osjetljivom području između vagine i mokraćne cijevi.

- Gledano anatomski, mnogi stručnjaci smatraju da nema ništa specijalno vezano uz G-točku. No, pokazalo se da je to hipersenzibilna točka jer su tu živci gusto isprepleteni. Stimuliranje te točke omogućuje ženi veće zadovoljstvo i postizanje vaginalnog orgazma. Tako je i rođena ideja da se ta točka pokuša jače naglasiti kako bi bila dostupna pri koitusu - rekao je Glumičić i istaknuo da se u početku G-točku naglašavalo pomoću injekcija kolagena.

- No, to je iziskivalo alergološke testove pa se povećavanje G-točke danas radi uglavnom pomoću hijaluronske kiseline. Procedura se obavlja tako da žena u ginekološkom položaju najprije dobije lokalnu anesteziju, a pomoću specijalnog spekuluma definira se G-točka. Pritom je jako važna suradnja s pacijenticom koja bi sama ili sa svojim partnerom trebala otkriti svoju G-točku.

Zatim se u područje G-točke injektira hijaluronska kiselina te se ona podeblja. To podebljanje može biti minimalno, srednje i veće, što ovisi od slučaja do slučaja. Ovisno o materijalu koji je upotrebljen, G-točka ostaje podebljana od šest mjeseci do godinu dana - pojasnio je Glumičić i naglasio da su istraživanja u Americi pokazala da 87 posto žena koje su povećale G-točku lakše doživljava orgazam.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE UTISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:15