DRAMA U AVIONU

‘A samo sam htio sjesti kraj žene i sina‘: Pogledajte napad policije na putnika, vrištao je od boli

Svađa je brzo eskalirala. Bilo je veoma nasilno. Čak sam se i ja tresla, ispričala je jedna putnica
 Screenshot Youtube/

Snimka na kojoj je jedna putnik u avionu omamljen pištoljem za omamljivanje pred ostalim putnicima i posadom leta, proširila se društvenim mrežama.

https://youtu.be/K6sF8pBO6VQ

Radi se o uhićenju putnika Bolic Bet Maloua (30) u zrakoplovu Jet Stara u Australiji. On je na letu iz Pertha za Melbourne u subotu navečer htio sjesti pokraj supruge i djeteta, a zamoljen je da se pomakne na svoje mjesto koje mu je dodijeljeno na avionskoj karti.

Osoblje ga je više puta molilo da sjedne na svoje mjesto, a on je to odbijao, nakon čega je došlo do svađe. Nakon eskalacije svađe, pet ga je policajaca omamilo kako bi ga uhitili, ispričao je on za australske medije.

- Osjećao sam se kao životinja. Pet policijskih i četiri različita pištolja odjednom na čovjeka koji nije učinio ništa loše, rekao je.

Kada je pitao što je pogrešno napravio, rekli su mu da može dobrovoljno poći s njima, ili će ga oni odvesti. Na kraju je omamljen pištoljem, stavljene su mu lisice i uhićen je, a pritom je pred svima vrištao od boli.

I drugi putnici su ispričali da je cijela scena bila vrlo nasilna: - Svađa je brzo eskalirala. Bilo je veoma nasilno. Čak sam se i ja tresla, ispričala je jedna putnica za News.com.au .

Australska je policija priopćila da su pribjegli pištolju za omamljivanje nakon što ništa drugo nije pomagalo, a Malou je postao fizički i verbalno agresivan. Ističu da su ozlijeđena i tri policajca. Ipak, jedan je putnik cijeli incident snimio, a on kaže da nije bilo agresije s Malouove strane.

Avion je na kraju poletio bez cijele obitelji Malou. On se trenutno nalazi u Perthu zbog privremene zabrane letenja, a i dalje tvrdi da nije ništa kriv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 20:41