AL-MASRI

Afganistanske snage ubile jednog od vođa Al-Kaide: Bio na FBI-ovoj listi najtraženijih terorista

Al-Masri je drugi u zapovjednom lancu Al Kaide a ubijen je u specijalnoj operaciji u provinciji Gazni u istočnom Afganistanu
 Noorullah Shirzada/AFP

Afganistanske snage sigurnosti ubile su Abu Muhsin al-Masrija, jednog od visoko rangiranih vođa Al Kaide koji se nalazio na FBI-ovoj listi najtraženijih terorista, izvijestila je kasno u subotu afganistanska obavještajna služba (NDS).

Al-Masri je kako se vjeruje drugi u zapovjednom lancu Al Kaide a ubijen je u specijalnoj operaciji u provinciji Gazni u istočnom Afganistanu, objavila je na Twitteru NDS, dodajući da je bio vrhovni vođa na Indijskom potkontinentu.

Taj visoko rangirani Al Kaidin vođa optužen je u SAD-u zbog davanja materijalne podrške stranoj terorističkoj organizaciji i zavjere za ubojstava američkih državljana.

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je prošlog mjeseca da je u Afganistanu ostalo manje od 200 operativaca islamističke skupine Al Kaide.

Ovog mjeseca navršava se 19 godina otkako su Sjedinjene Američke Države svrgnule talibanski režim koji je stajao iza terorističkog napada na SAD 11. rujna 2001.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 22:26