NAJTRAŽENIJI KRIMINALCI

AGENTI FBI-A IGRAT ĆE POKER S RUSKIM MAFIJAŠIMA Šefovi podzemlja kao aduti u špilu karata

Karte s fotografijama i kratkim biografijama mafijaša dijelit će se pripadnicima FBI-a i članovima Kongresa
 russianmafiacards.com

Američki Institute for Russian Research objavio je igraće karte “Ruska mafija” na kojima su fotografije i kratke biografije najzloglasnijih ruskih kriminalaca koji djeluju u SAD-u.

Dvojica braće

Naime, velika je većina njih na sjevernoameričkom kontinentu, a 15 posto ih je u Španjolskoj. Karte će dijeliti pripadnicima FBI-a i policije te američkim kongresmenima.

“Pikov as” je nekadašnji ruski kralj aluminija Mihail Černoj (prema nekim izvorima, prije se prezivao Schwartz), državljanin Rusije i Izraela, koji se nalazi na tjeralicama čak 10 zemalja.

Terete ga za krađu dvije milijarde dolara iz ruskih banaka i ruskog proračuna preko krivotvorenih dokumenata i stvaranja fantomskih tvrtki sličnih imena kao neke jake svjetske kompanije. Odmah do njega, sretna im majka, “trefov as” je njegov brat Lav. Nekadašnji vlasnik hrvatske putovnice (i još najmanje njih 10-ak), Semjon Mogiljevič je označen kao jedan od najvažnijih igrača ruske mafije, a poker asova zatvara Leon Lann ili Leonid Kaplan - gazda “američke ruske praonice”, odnosno vodeći za pranje novca. On je oštetio američko zdravstveno osiguranje za deset milijuna dolara.

Osim što se bavi pranjem novca u SAD-u, u Moskvi vodi pet ilegalnih kockarnica. Pripada klanu Zaharija Kalšova (“kralj pik”), jednog od ruskih kumova koji trenutačno čami u španjolskoj tamnici, a navodno ga u Rusiji čeka upražnjeno mjesto nedavno ubijenog Dede Hasana, legendarnog pravog kralja kavkaske mafije.

Najsuroviji koljač

Među “kraljeve” u špilu su se smjestili i vođa “industrije plaćenih ubojica” Aleksandar Mališev, zatim najveći diler oružja i “trgovac smrću” Viktor But, koji služi kaznu od 25 godina, te službeno priznati kum ruske mafije u SAD-u Marat Balagula.

Među “dame” se svrstala jedna prava dama - Žana Bulok, nekadašnja elitna prostitutka i supruga bivšeg šefa financija Moskovske oblasti. Glavni “dečki” ruske mafije su Monja Elson, za kojega američki stručnjaci za borbu protiv organiziranog kriminala kažu da je “najsuroviji koljač u povijesti ruske mafije”, zatim narkodiler Aleksandar Bora te “financijski mešetar” Mihail Siroježkin.

Ovakav tip oglašavanja nije novina: američka je vojska dijelila karte s likovima dužnosnika Sadamova režima, Hamas je objavio karte s fotografijama “izraelskih političara koje treba smaknuti”, a Kinezi su tako tražili otetu djecu, ali i svoje kriminalce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:17