PRIJETNJA

Ahmadinedžad: Ako uvedu nove sankcije, više nema pregovora

Iranski predsjednik smatra da je njegova zemlja učinila dovoljno da joj se ne nameću nove kazne
EDITORS' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on leaving the office to report, film or take pictures in Tehran.Iran's President Mahmoud Ahmadinejad smiles while waiting for Brazil's Minister of Development, Industry and Foreign Trade Miguel Jorge before an official meeting in Tehran April 13, 2010. REUTERS/Morteza Nikoubazl (IRAN - Tags: HEADSHOT POLITICS PROFILE)
 Reuters

ISTANBUL - Ako UN-ovo Vijeće sigurnosti izglasa nove sankcije, Iran više neće raspravljati o svom nuklearnom programu - izjavio je danas iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad na summitu o sigurnosti u Istanbulu.

Sjesti i razgovarati

- Američka administracija i njezini saveznici varaju se ako misle da mogu prijetiti rezolucijom, a zatim sjesti da bi razgovarali s nama. To se neće dogoditi - rekao je iranski predsjednik. On, naime, traži da zapadne zemlje prihvate sporazum o razmjeni urana, koji je sklopio s Turskom i Brazilom.

Prihvatite naš sporazum

Washington, pak, smatra kako sam sporazum ne jamči da Iran neće nastaviti razvijati svoj nuklearni program. Ahmadinedžad je jučer ustvrdio kako “bi bilo bolje da Zapad prihvati dogovor jer se takva prilika više neće ponoviti”. Dodao je da se nadao novoj američkoj politici te da nije potpuno razočaran, ali ako “Obama ne uvede prave promjene, bit će gubitnik”. Poručio je i Rusiji da Iran ne gleda pozitivno na njihovu podršku novim sankcijama.

- Moraju biti oprezni da se ne nađu na strani neprijatelja iranskog naroda - rekao je Ahmadinedžad.





Putin: Plinovod preko Turske ne ide do Izraela

ISTANBUL - Ruski premijer Vladimir Putin danas je na summitu 22 zemlje o sigurnosti izjavio kako plinovod, koji planira izgraditi s Turskom, može ići do Sirije i Libanona, ali da nema potrebe da dosegne i Izrael iz “čisto financijskih razloga”, i da to nema nikakve veze s incidentom s konvojem. Naveo je, naime, kako je Izrael nedavno otkrio nalazišta plina pred svojom obalom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:12