TRAJNA ZABRANA

Airbnb prelomio: Odzvonilo je tulumima u nekretninama koje oglašavaju na svojim stranicama

U novom priopćenju iz tvrtke kažu kako je zabrana pozitivno utjecala na smanjenje nasilja, kršenja pravila i zdravstvene zabrinutosti

ilustrativna fotografija

 Profimedia/Profimedia

Američka tvrtka Airbnb u utorak je objavila kako je zabranu zabava u nekretninama navedenima na svojoj web stranici za kratkoročan najam učinila trajnom, prenosi The Guardian.

U ovoj kompaniji sa sjedištem u San Franciscu vjeruju kako je zabrana pozitivno utjecala na smanjenje nasilja, kršenja pravila i zdravstvene zabrinutosti (pogotovo tijekom trajanja covid pandemije), a pohvalili su se i kako su izvješća o zabavama na popisu njihovih nekretnina pala za čak 44 posto u odnosu na lani. Naime, prošle godine zbog prekršaja povezanih s tulumarenjem suspendirano je više od 6600 gostiju.

Airbnb je počeo zabranjivati tulume 2019. godine nakon što je nekoliko ljudi ubijeno tijekom pucnjave na zabavi za Noć vještica u kući u Orindi u Kaliforniji.

Tvrtka je tad uvela zabranu oglašavanja zabava u Airbnb-ovim objektima na društvenim mrežama, a obećala je i kako će proširiti provjeru rezervacija s "visokim rizikom" te ukloniti goste koji se nisu pridržavali pravila.

Godine 2020. kompanija je pak privremeno zabranila kućne tulume u svojim objektima diljem svijeta kako bi ograničila okupljanja tijekom pandemije koronavirusa. Broj zabava na Airbnb-ovim lokacijama porastao je tijekom pandemije jer su se ljudi, umjesto u kafićima i klubovima, počeli okupljati u unajmljenim kućama.

Iako je ova zabrana u utorak postala trajna, Airbnb je priopćio kako će ukinuti ograničenje od 16 osoba u unajmljenim nekretninama. Dodatno su objasnili kako je spomenuto ograničenje bilo uvedeno zbog zdravstvene krize i to prije nego što su cjepiva protiv covida-19 postala dostupna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:46