ŠOKANTNI PRIZORI

Airbus A330 izletio s piste tijekom slijetanja: Do nesreće je došlo zbog izuzetno lošeg vremena

Istoga je dana zbog loših vremenskih uvjeta najmanje četiri zrakoplova preusmjereno u Manilu i na još jedan obližnji aerodrom

Korejski avion na Filipinima

 Alan Tangcawan/Afp

Zrakoplov korejske aviokompanije izletio je u nedjelju s piste tijekom slijetanja u zračnu luku na Filipinima zbog izuzetno lošeg vremena, no vlasti kažu kako nitko od 173 ljudi u zrakoplovu nije ozlijeđen, piše ABC News.

Zračna luka na otoku Mactan u provinciji Cebu bila je neko vrijeme zatvorena zbog oštećenog aviona, izvijestio je filipinski Ured za civilnu avijaciju.

Fotografije koje su pojavile na internetu pokazuju oštećen donji dio aviona, no osim toga nije objavljeno neko detaljnije izvješće o šteti.

‘Svi su putnici na sigurnom i o njima brine osoblje zračne luke‘, izvijestila je filipinska agencija za zrakoplovstvo.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia/Viralpress/viral Press/profimedia

Airbus A330 koji je poletio iz Incheona u Južnoj Koreji, dva puta je pokušao sletjeti prije nego se, u trećem pokušaju, ipak uspio prizemljiti nakon čega je sletio s piste, izvijestila je kompanija Korean Air Lines.

Dodali su i kako su svi putnici evakuirani pomoću tobogana na napuhavanje.

Aviokompanija istražuje uzroke nezgode.

Inače, istoga je dana zbog loših vremenskih uvjeta najmanje četiri zrakoplova preusmjereno u Manilu i na još jedan obližnji aerodrom, izvijestila je filipinska agencija za zračni promet.

image
Alan Tangcawan/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:30