VOJNA VJEŽBA

Airbus A330 u niskom letu protutnjao kraj Pariza, pratio ga Rafale, prizor prestravio građane: Jel‘ ovo napad?!

Snimke ovog incidenta osvanule su i na internetu, a stanovnici su se zabrinuli zbog ove "besmislice s borbenim zrakoplovom"
Ilustracija: Borbeni avion Rafale prati Airbus A330
 Eliot Blonde-pool/Sipa Press /

Kada je Airbus A330 protutnjao nebom u blizini Pariza, a iza njega je letio borbeni avion Rafale, mnogi su se zabrinuli, piše BBC,

"Zvučalo je poput eksplozije - nismo znali je li se srušio", rekao je jedan Francuz i dodao: "Naravno da na 11. rujna, kada je 20. godišnjica napada na SAD, razmišljamo o tome!"

No, ispostavilo se da su Airbus A330 i Rafale u njegovoj pratnji zapravo letjeli u sklopu vojne vježbe. Doduše, ne bilo kakve budući da je u Airbusu u tom trenutku bio i predsjednik francuske vlade Jean Castex.

Ured premijera izjavio je da je on bio u Airbusu zbog "svoje odgovornosti kada je u pitanju nacionalna obrana." S njima je bila i ministrica oružanih snaga Florence Parly.

Snimke ovog prizora osvanule su i na internetu, a neki od stanovnika izrazili su zabrinutost zbog ove "besmislice s borbenim zrakoplovom."

"Na kraju, to je bila samo vježba. Ljudi će imati svoje mišljenje o 'tajmingu'", komentirao je stručnjak za BFM TV, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:27