POGINULO 97 LJUDI

AIRBUSOVI STRUČNJACI STIGLI U PAKISTAN ZBOG ISTRAGE O PADU ZRAKOPLOVA Pregledat će pistu, mjesto nesreće i crnu kutiju

 AFP

Airbusov tim stručnjaka stigao je u utorak u Pakistan kako bi sudjelovao u istrazi o padu zrakoplova u nesreći u kojoj je u petak poginulo 97 osoba, rekli su dužnosnici.

- Airbus je poslao tim s 11 stručnjaka kako bi pružili tehničku pomoć istražnom odboru za nesreću - rekao je Abdulah Hafiz Kan, glasnogovornik pakistanske zrakoplovne kompanije PLA, na čijem se letu u Karačiju srušio Airbusov zrakoplov.

Kan je dodao kako će PLA pomoći "odboru i Airbusovu timu da ustanove stvarni uzrok pada".

Tim će pregledati pistu i posjetiti mjesto nesreće, s kojega su vlasti prestale uklanjati ostatke zrakoplova. Crna kutija bit će također predana stručnjacima.

Zrakoplov Airbus A320 pao je na naseljenu ulicu nekoliko trenutaka prije no što je trebalo sletjeti u zračnu luku Jinnah.

Dva su putnika preživjela, a nitko od stanovnika u području gdje je pao zrakoplov nije poginuo, iako je oštećeno dvadesetak kuća.

Preživjeli putnik Muhamed Zubair rekao je za lokalnu televiziju da prvi pokušaj slijetanja u zračnu luku nije uspio i da se zrakoplov srušio prilikom drugog pokušaja slijetanja.

Premijer Imran Kan pokrenuo je istragu o uzrocima nesreće, dok je vlada objavila da će obitelji poginulih i ozlijeđenih dobiti novčanu naknadu.

Pakistan je ponovno uspostavio unutarnje zračne linije 15. svibnja, nakon njihova ukidanja zbog pandemije koronavirusa, dok su međunarodne linije još uvijek zabranjene do kraja mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:25