VICEPRVACI ODUŠEVILI

'AKO SMO BAR MALO PAMETNI, MORAMO UČITI OD NJIH' Mediji u susjednoj BiH hvale povijesni uspjeh hrvatskih nogometaša na SP-u u Rusiji

 CROPIX

Kraj Svjetskog nogometnog prvenstva i uspjeh koji je u Rusiji ostvarila reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak je na naslovnicama većine bosanskohercegovačkih dnevnih listova, pri čemu gotovo svi ističu kako je ovo za hrvatske nogometaše bio povijesni uspjeh.

- Hrvatska viceprvak svijeta - veliki je naslov kojim je svoje čitatelje na prvoj stranici izvijestilo sarajevsko Oslobođenje. List piše kako su u finalnom meču Francuzi pobijedili uz dosta sreće, iako je jasno kako je Hrvatska bila bolja i tijekom igre pokazala više.

Dnevni avaz piše o "spektakularnom finalu", a u naslovu ističe kako su Francuzi na kraju ispali bolji od hrvatskih nogometaša koje je sustigao umor iz prethodnih utakmica pa više od drugog mjesta nisu ni mogli postići.

Iako su Francuzi uspjeli postati najboljom nogometnom momčadi na svijetu, Hrvatska je pod vodstvom izbornika, Livnjaka Zlatka Dalića, imala veliku želju te pokazala hrabrost i ofenzivnost na terenu stadiona Lužnjiki, piše list.

U posebnom komentaru Avaz ističe kako Hrvatska zaslužuje sve čestitke unatoč tome što nije slavila u finalu.

- Napravili su veliki uspjeh za svoju zemlju, ali i za nas (BiH) i za regiju. Ako smo bar malo pametni, moramo učiti od njih - piše list.

Banjalučke Nezavisne novine također su opširno izvijestile o ishodu finalne utakmice, odajući priznanje hrvatskim nogometašima za dosad najveći uspjeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:26