DRSKI LOPOVI

‘Akrobatski lopovi‘ preko Instagrama pratili svoje žrtve i pljačkali njihove skupocjene stanove

Banda je koristila Instagram da bi pedantno špijunirala svoje žrtve, rekonstruirajući njihovo kretanje i analizirajući njihove stanove
TV voditeljica Diletta Leotta
 Mimmo Carriero/ipa/Shutterstock Editorial/Profimedia

Četveročlana banda nazvana "akrobatski lopovi" uhićena je u Milanu jer je navodno pratila kretanje slavnih i utjecajnih osoba na Instagramu nakon čega bi upadali u njihove stambene zgrade i pljačkali njihove domova, piše Guardian.

Među žrtvama su nogometaš Intera iz Milana Achraf Hakimi, TV voditeljica Diletta Leotta i influencerica Eleonora Incardona.

Otkriveno je da je banda koristila Instagram da bi pedantno špijunirala svoje žrtve, rekonstruirajući njihovo kretanje te analizirajući njihove domove i određujući vrstu prozora koje su imali.

Muškarci, stari između 17 i 44 godine, odijevali bi se elegantno kako bi se uklopili u luksuzne četvrti svojih meta. Snimke nadzorne kamere jedne krađe pokazuju kako jedan član bande motri kako se drugi penje na zgradu i ulazi kroz prozor stana na prvom katu.

"Navukao je lateks rukavice i brzo se popeo na stup i prema prozoru na prvom katu, na silu ga otvorio i ušao u dom", rekla je milanska tužiteljica Francesca Crupi.

Lopov je zatim ostalim suučesnicima otvorio ulazna vrata stana te su zajedno svoj plijen utrpali u kovčeg.

Policija je priopćila kako je serija krađa započela u lipnju prošle godine, kada je iz kuće Dilette Leotte ukradena roba u vrijednosti od 150.000 eura, uključujući nakit, dizajnerske torbice i satove Rolex.

Banda se također sumnjiči da stoji iza pljačke nekoliko satova koji pripadaju Hakimiju, koji je u rujnu prešao u milanski Inter iz Borussije Dortmund i u vrijeme krađe u studenom živio u privremenom smještaju.

Banda je također navodno u prosincu ukrala devet dizajnerskih torbica i odjevnih predmeta iz kuće Eleonore Incardone, koja na Instagramu ima gotovo 500.000 pratitelja. Policija je uspjela doći do većine plijena.

Tijekom još jedne drske pljačke u Milanu u studenom, banda naoružanih lopova provalila je u banku puzeći kroz kanalizacijske cijevi prije nego što je ukrala nekoliko sefova i pobjegla na isti način.

Lopovi su se sukobili s upraviteljem banke i tijekom pljačke njega i još jednog člana osoblja držali kao taoce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:04