ZAŠTITARI IH ZAUSTAVILI

Aktivisti Pussy Riota pokušali upasti na teren tijekom finala Svjetskog prvenstva u Kataru

Prema priopćenju za javnost, Pussy Riot želio je podsjetiti svijet na rat u Ukrajini te skrenuti pozornost na sudbinu Alekseja Navaljnog

Tijekom finala Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine u Rusiji aktivisti Pussy Riota utrčali su na teren u policijskim uniformama

 DENIS LOVROVIC/AFP

Aktivisti ruske punk grupe Pussy Riot pokušali su ući na teren kako bi prosvjedovali tijekom finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru u nedjelju.

Kako se vidi na snimci do koje je došla agencija dpa, pripadnici snaga sigurnosti spriječili su ih u tome na stadionu Lusail iznad klupe za argentinske zamjene, nakon čega su po svemu sudeći odvedeni.

Prema priopćenju za javnost, Pussy Riot je želio podsjetiti svijet na rusku invaziju na Ukrajinu, skrenuti pozornost na sudbinu kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je zatvoren u Rusiji, kao i na težak položaj žena u Iranu.

Nešto slično im je već uspjelo na turniru u Kataru. Na tribinama za vrijeme utakmice između Irana i SAD-a, Pussy Riot je prosvjedovao za prava žena u Iranu, noseći majice na stadionu al-Thumama u Dohi s natpisom "Woman Life Freedom" i logom Iranskog nogometnog saveza.

Neki od njih imali su i šarene fantomke na glavama, što se moglo vidjeti na slikama.

Tijekom finala Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine u Rusiji aktivisti Pussy Riota utrčali su na teren u policijskim uniformama, zbog čega im je sud u Moskvi odredio 15-dnevni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:15