UBOJSTVA IZ 1997.

ALABAMA SMAKNULA UBOJICU Zbog svađe oko kamioneta, s prijateljem ubio njegovog oca, djevojku i dvoje djece: 'Hvala Isusu za sve što je učinio za mene'

 
Michael Brandon Samra
 Alabama Department of Corrections

U američkoj saveznoj državni Alabami smaknut je muškarac koji je osuđen na smrt zbog ubojstva četiri osobe 1997. godine.

41-godišnji Michael Brandon Samra dobio je smrtonosnu injekciju sinoć u 19:14 sati u državnom zatvoru u Atmoreu. Smrt je proglašena u 19:33 sati, javlja Daily mail.

Kad mu je zatvorski upravitelj prišao da ga upita za posljednje riječi, Samra se nasmiješio i rekao:

'Htio bih zahvaliti Isusu za sve što je učinio za mene. Hvala ti za milost, Isuse, amen', rekao je.

Ubojica je odbio doručak, kao i posljednji obrok, a nije imao ni posebnih zahtjeva uoči smaknuća.

Alabama Department of Corrections
Michael Brandon Samra

Michael Samra i njegov prijatelj Mark Duke osuđeni su za ubojstvo Dukeova oca, očeve djevojke i njezine dvije maloljetne kćeri. Sve se dogodilo u ožujku 1997.

Dokazano je da je Duke isplanirao ubojstva jer mu otac nije dopuštao da koristi njegov kamionet. Dukeov otac i njegova djevojka su ubijeni hicima iz pištolja, a djevojčicama su prerezali grkljane.

I Duke i Samra su prvo osuđeni na smrt, no Dukeova je kazna preinačena jer je u vrijeme ubojstva imao samo 16 godina, dok je Samra tada imao 19 godina.

Samrinom su pogubljenju nazočila dvojica odvjetnika i njegov duhovni vođa.

Minutu nakon ubrizgavanja smrtonosne injekcije, vidjelo se kako je tri puta udahnuo, a disanje je prestalo nakon nekoliko minuta. U 19:17, Samra nije odgovorio na provjeru svijesti, a dvije minute kasnije je stisnuo obje ruke i malo dignuo lijevu ruku. Zatim su mu se prsti stisnuli i spustio je ruku.

Glasnogovornik zatvora Bob Horton potvrdio je da se Samra prije smaknuća vidio sa šestoricom prijatelja i svojim duhovnim vođom. Dodao je da su na smaknuće planirali doći i rođaci žrtava, no nije se pojavio nitko od Samrine obitelji.

Guvernerka Alabame Kay Ivey, koja je ovog tjedna potpisala zakon o zabrani pobačaja u toj saveznoj državi, odbila je ranije odgodu smrtne kazne za Samru.

Alabama Governor Kay Ivey signs into law the Alabama Human Life Protection Act, after both houses of the legislature passed the bill, in Montgomery, Alabama, U.S., May 15, 2019.  Office of the Governor State of Alabama/Handout via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. - RC18AE2D7B20
REUTERS

'23. ožujka 1997. Michael Samra i njegov prijatelj Mark Duke hladnokrvno su isplanirali ubojstvo Dukeovog oca Randyja, njegove djevojke Dedre Hunt i njezinih kćeri (6) i (7), Chelise i Chelsea. Randy Duke je upucan u glavu. Dedra Hunt je upucana nekoliko puta dok je pokušavala pobjeći sa svojim kćerima. Samra i Duke su zatim nastavili s ubojstvima djevojčica, prerezavši im grkljane. Samra je optužen za ta ubojstva 1998. godine i dobio smrtnu kaznu. Nakon toliko godina, pravda je konačno izvršena. Danas se molimo za žrtve i njihove obitelji, neka nađu svoj mir', rekao je glavni tužitelj Steve Marshall.

Obitelji žrtava su nakon smaknuća ubojice zahvalile svima na podršci i izjavile da je pravda konačno izvršena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:23