OPASNI GANGSTERI

Albanske bande na Otoku siju strah brutalnim snimaka mučenja rivala: ‘Zapamtite! Zlo dolazi od nas‘

Užasne snimke objavljene na društvenoj mreži TikTok prikazuju šefove bande koji ne prežu ni od čega i mame nove članove

Albanska banda u Velikoj Britaniji

 Screenshot TikTok

Nemilosrdni albanski gangsteri koriste ultranasilne videozapise na društvenim mrežama kako bi pomogli u borbi protiv ‘tajnog rata u predgrađima‘ te kontrolirali unosne poslove s kanabisom u Velikoj Britaniji.

Užasne snimke objavljene na društvenoj mreži TikTok prikazuju šefove bande koji se služe otmicama, lažnim zatvaranjima i brutalnim premlaćivanjima kako bi učvrstili svoj autoritet u mreži tvornica droge skrivenih u stambenim kućama diljem te zemlje. Neki od videozapisa imaju više od 10 tisuća pregleda, a prikazuju žrtve s teškim modricama kako cvile od bola ili mole za pomoć. Objavljeni su kao oštro upozorenje što će se dogoditi onima koji ih pokušaju napustiti ili iznevjeriti.

Smišljeni napad

Kriminolozi smatraju, piše Daily Mail, da bande vode pomno orkestriran krvavi napad putem društvenih mreža kako bi prikazali svoju snagu nad suparničkim kriminalnim mrežama, ali i pokušali namamiti nove članove bande.

Tajna istraga Daily Maila također je otkrila da su trgovci ljudima nudili ilegalnim migrantima priliku da rade u spomenutim ‘kućama kanabisa‘ u Velikoj Britaniji kako bi otplatili svoje dugove.

Do toga je došlo nakon što je služba koja održava sigurnost na granicama upozorila ministarstvo unutarnjih poslova da val kriminalnih migranata predstavlja ‘značajan rizik‘ za nacionalnu sigurnost, s tradicionalnim tražiteljima azila koji su zamijenjeni ‘mladim fit muškarcima‘ za koje se sumnja da su povezani s organiziranim kriminalom.

Albanci su u Velikoj Britaniji činili oko 60 posto migranata tijekom ljeta, a smatra se da ih je čak 7000 stiglo ove godine, od kojih su mnogi uvučeni u brutalno kriminalno podzemlje. Albanija je, inače, prošle godine imala najveći broj stranih državljana u engleskim i velškim zatvorima, s čak 1.528 zatvorenika, što je dvostruko više od sljedeće zemlje po broju zatvorenika.

Jedan TikTok video pod nazivom ‘Zlo dolazi od nas‘, koji broji više od 11 tisuća pregleda, prikazuje Albanca kako ispituje zarobljenika s crnim kolutovima oko očiju koje su natečene kako bi ga prisilio da prizna da je provalio u njihovu tvornicu kanabisa i dao im ime čovjeka koji ga je poslao. Drugi muškarac u istom videu snimljen je kako mu prijeti daljnjim premlaćivanjem ako odbije odgovoriti i tjera ga da otvori usta i pokaže kako su mu zubi već polomljeni.

‘Ubij ga!‘

Drugi nedavno izbrisan video prikazuje okrvavljenog čovjeka kako cvili dok ga brutalno premlaćuju, a jedan od napadača pritom je uzvikivao na albanskom jeziku: ‘Mučite ga sve dok ne imenuje ostatak svoje bande.‘ Zatim se čuje i povik: ‘Ubij ga. Ne puštaj ga‘, prenosi Daily Mail.

Jedan od šokantnih videa prikazuje petoricu Albanaca naoružanih noževima, mačetama i sjekirama kako plešu i repaju. "Zapamtite ovo, svaki put kad vidim klinca, zažalit će što je učinio", čuje se kako jedan od njih repa na engleskom s jakim naglaskom.

U sljedećem videu maskirana banda naoružana mačetama, noževima i čekićima razbija ulazna vrata kuće za prodaju kanabisa u Londonu.

Ervin Karamuço, profesor kriminologije na Sveučilištu u Tirani, rekao je da se albanske organizirane kriminalne skupine sada mogu mjeriti s izvornim talijanskim mafijaškim skupinama.

"Ove objave nisu samo za zastrašivanje, već i za reklamiranje sebe kao najjačih kriminalnih skupina da bi privukli nove članove. To je svojevrsno natjecanje. Oni se bore za kontrolu područja i govore - mi smo puno jači od suparničke bande, stoga nam se pridružite. Ove skupine već kontroliraju velika područja predgrađa Londona i drugih dijelova zemlje. Jako su nasilni. Nemaju što izgubiti. Oni samo žele preuzeti kontrolu i obogatiti se", govori Karamuço i dodaje da nove članove žele namamiti prikazom svojih luksuznih života, skupocjenih automobila i stvari.

Policija je prošlog mjeseca razbila albansku bandu nakon što su navodno oteli 30-godišnjaka i držali ga zatočenog četiri dana, pritom tražeći otkupninu u iznosu od 400 tisuća funti. Muškarac je pretučen i mučen tijekom otmice u istočnom Londonu nakon što im dugovi nisu bili plaćeni. Nacionalna kriminalistička agencija provela je racije kako bi ga spasila, a pet muškaraca i jedna žena optuženi su za prijestupe koji uključuju otmicu, lažno zatvaranje i prijetnju ubojstvom.

Šest Albanaca također je uhićeno jer su vodili ‘sofisticiranu‘ farmu kanabisa na kojoj su uzgajali drogu vrijednu preko 300.000 funti u praznoj trgovini u Sjevernom Walesu. Trojica Albanaca zatvoreni su prošli mjesec nakon što je policija otkrila da kod sebe imaju gotovo 300.000 funti u kanabisu i gotovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:57