PORUKA IZ BEOGRADA

Aleksandar Vučić: ‘Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more‘

Predsjednik Srbije kazao je da ne zamjera građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj
 Ivana Batev/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako mora dati sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, ali da ne smije zaboraviti što je bilo sa srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, javlja N1.

Vučić je u intervjuu za Prvu televiziju rekao da više desetaka tisuća ljudi svake godine ljetuje u Hrvatskoj, a da je njegov osobni stav da on "dok je živ" neće ići tamo na more. Kazao je da ne zamjera građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj.

"Oni (građani) koji već ljetuju tamo su time iskazali svoj stav o svemu, moj stav je da ja tamo ne bih ljetovao i to je u redu, svatko ima svoje mišljenje, i to je suština demokratskog društva", rekao je Vučić za TV Prva.

On je dodao da nije htio ići na more, nego u Jasenovac, da pokaže poštovanje prema žrtvama i kako je ponovo tražio da posjeti to mjesto stradanja, ali da se s tim ništa nije dogodilo.

Ponovio je svoju raniju izjavu da je bio šokiran što u Beogradu nema ulice posvećene jasenovačkim žrtvama, niti spomenika.

Vučić je ocijenio da je u Hrvatskoj počela revizija povijesti.

Kako je rekao, Hrvatska se ljuti zbog obilježavanja zločina na Petrovačkoj cesti, jer žele pokazati da je akcija Oluja bila "čista".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:24