ŠAMARČINA U DUĆANU

Ambasador propao u zemlju zbog incidenta svoje supruge: Snimili ju kako krade, a onda je uslijedio show

Nakon što su je djelatnice trgovine zaustavile i suočile je s optužbama, Xiang je postala agresivna i radnicu ošamarila po licu
Ambasadorova supruga udarila prodavačicu
 Screenshot

Belgijski ambasador u Južnoj Koreji ovih je dana vjerojatno umirao od srama dok se javnosti morao ispričavati zbog neodgovornog ponašanja svoje supruge.

Veleposlanik Peter Lescouhier je ispriku na korejskom i engleskom jeziku objavio na Facebooku, a u njoj je u ime supruge rekao da se "iskreno kaje zbog incidenta" i, "bez obzira na okolnosti, način na koji je reagirala je neprihvatljiv".

Naime, nadzorne kamere jedne trgovine u Seulu su 9. travnja zabilježile kako Lescouhierova supruga Xiang Xueqiu navodno pokušava ukrasti odjeću.

Nakon što su je djelatnice trgovine zaustavile i suočile je s optužbama, Xiang je postala agresivna i jednu radnicu ošamarila po licu, a drugu udarila po potiljku.

Južnokorejska policija je pokrenula istragu i potvrdila kako je u srijedu pokušala ispitati Xiang. Međutim, ispitivanje nisu mogli provesti jer je Xiang u bolnici nakon što je prošli tjedan pretrpjela moždani udar.

Unatoč diplomatskom imunitetu, veleposlanik Lescouhier rekao je da će njegova supruga surađivati s policijom kad za to postane dostupna.

Belgijsko veleposlanstvo potvrdilo je da je veleposlanikova supruga hospitalizirana, ali nisu dali više detalja o njezinom stanju.

Još uvijek nije poznato hoće li djelatnici koji su bili uključeni u incident podići kaznenu optužnicu protiv Xiang.

Također, vrlo je vjerojatno da Xiang neće biti kazneno gonjena jer kao član obitelji ima diplomatski imunitet. Procesuirana može biti jedino ako joj oduzmu imunitet.

Objava snimke izazvala je bijes među južnokorejskim građanima koji ističu da se prema radnicima u uslužnim djelatnostima loše odnosi.

Dio korisnika društvenih mreža istaknuli su Xiangino podrijetlo (rođena je u Pekingu) i tako ukazali na negativno javnu percepciju Kineza u Južno Koreja, dok su drugi tražili opoziv supruge veleposlanika.

"Što bi se dogodilo da je supruga korejskog veleposlanika u Belgiji udarila belgijskog trgovca u lice?", komentirao je jedan korisnik.

Drugi je napisao: “Tražite od belgijske vlade da povuče veleposlanika i plati veliku odštetu. Ako samo pustimo da ovaj slučaj ovako prođe, druge će nas zemlje gledati s visine!".

Veleposlanik Lescouhier studirao je na sveučilištima Fudan i Nanjing 1980-ih i bio u belgijskom veleposlanstvu u Pekingu između 1991. i 1997. godine, navodi The Korea Post. U Seoul je postavljen 2018. godine, a njegova supruga je iste godine došla u zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:12