POZIVA SE NA IMUNITET

Ambasadorova supruga potukla se s prodavačicama u butiku, pitale su je: ‘Halo, gospođo, je li ova odjeća vaša?‘

Do napada je došlo nakon što su djelatnice trgovine odjećom posumnjale da je 63-godišnja Xiang Xueqiu krala inventar
 Screenshot/YouTube

Xiang Xueqiu, 63-godišnja supruga veleposlanika Kraljevine Belgije u Južnoj Koreji Petera Lescouhiera, poziva se na diplomatski imunitet kako ne bi odgovarala za fizički napad na djelatnice trgovine odjećom u Seulu, piše BBC.

Sigurnosne su kamere 9. travnja 2021. snimile kako je Xiang ošamarila dvije trgovkinje u dućanu u seulskoj gradskoj četvrti Yongsan-gu.

Xiang je trgovkinje napala nakon što su djelatnice trgovine provjeriti je li odjeća u kojoj je supruga ambasadora htjela napustiti lokal zaista njezina.

Naime, postojala je sumnja da se Xiang dala u krađu inventara jer je prije odlaska iz trgovine sat vremena isprobavala odjeću.

Jedna od djelatnica je krenula za Xiang kada je ova zakoračala prema izlazu iz trgovine i to kako bi provjerila je li odjeća koju je imala na sebi, a koja se prodaje u trgovini, plaćena ili otuđena.

Xiang se nakon toga navodno vratila u trgovinu te se suprotstavila djelatnici koja je htjela izvršiti provjeru. AFP i Reuters pišu da je supruga ambasadora tu djelatnicu povukla za rukav te udarila u glavu.

Na snimci koja je snimljena sigurnosnom kamerom može se vidjeti kako potom Xiang gura pa šamara djelatnicu trgovine koja je, prema nekih pisanju medija, pokušala smiriti situaciju.

Xiang je na ispitivanju policiji bila 6. svibnja.

Veleposlanik Lescouhier se ispričao za "neprihvatljivo" ponašanje svoje supruge.

Iz belgijske su ambasade rekli da je Xiang prije incidenta u seulskoj trgovini hospitalizirana zbog moždanog udara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:42