NEVJEROJATAN SLUČAJ

Američki ‘Dragan Dabić‘; Jedan od najtraženijih bjegunaca FBI-ja živio kao učitelj joge u Meksiku: ‘Pa on je hipik!‘

Predstavljao se kao hipik, pacifist i svjetski putnik

Jorge Rueda Landeros, Sue Marcum

 /Screenshot Youtube

Jedan od FBI-evih najtraženijih bjegunaca nedavno je uhićen u Meksiku, gdje je navodno živio pod lažnim identitetom i držao satove joge. Jorge Rueda Landeros bio je u bijegu više od desetljeća nakon što je navodno ubio sveučilišnu profesoricu Sue Marcum u njezinoj kući u Marylandu 25. listopada 2010.

No, njegovo uhićenje došlo je kao šok onima koji su ga poznavali pod drugim imenom - León Ferrara - koji se u Guadalajari predstavljao kao pacifist, hipik i svjetski putnik.

Njegovi učenici zabrinuli su se kada je iznenada nestao šetajući svoje pse sredinom prosinca. Policiji su podnijeli prijavu nestale osobe, no ubrzo su otkrili da León Ferrara ne postoji, a muškarac koji je živio pod tim imenom uhićen je po izvanrednoj tjeralici Interpola, piše španjolski list El Pais .

Landeros je navodno ubio profesoricu Sue Marcum zbog police životnog osiguranja, za što su vlasti vjerovale da je motiv zločina. Ubrzo nakon, pobjegao je u Meksiko.

Dok je bio u bijegu, Rueda Landeros je navodno nazvao The Washington Post kako bi zanijekao svoju ulogu u ubojstvu - priznajući ipak da će njegov DNK biti svugdje po stambenom prostoru Sue Marcum. A onda je nestao na više od desetljeća. Dok se skrivao, nazivao se i indijskim joginskim imenom Sadhu León, a ponekad se pretvarao da je Brazilac ili sin turskih diplomata.

Očekuje se da će Rueda Landeros biti izručen u SAD kako bi se suočio s optužbama.

Marcus Jones, šef policije okruga Montgomery zadužen za slučaj, nazvao je Marcumovo ubojstvo "gnusnim zločinom" i optužio Ruedu Landeros da je počinio "hladnokrvno" ubojstvo tijekom konferencije za novinare na kojoj je objavljeno uhićenje.

Za one koji su Ruedu Landerosa poznavali kao miroljubivog učitelja joge Leóna Ferreru, uhićenje je navodno bio šok.

‘U šoku sam! Tužna. Poznajem Leóna, ali ne znam tko je Jorge. Ako ikad budem imao priliku sjesti s njim, morat ću mu postaviti mnogo pitanja. León je nevin... ali Jorge, ne znam", istaknula je jedna njegova studentica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 22:47