PILOT JE DOBRO

Američki marinci izgubili svoj najmoderniji borbeni avion, zastupnica bijesna: ‘Kvragu, kako? I još moljakate za pomoć!‘

Pilot se uspješno spustio padobranom nakon čega je odveden u obližnju bolnicu gdje je ustanovljeno da je u stabilnom stanju

Ilustracija, borbeni avion F-35B

 Apfootage/Alamy/Alamy/Profimedia/Apfootage/alamy/alamy/profimedia

Američki vojni dužnosnici obratili su se javnosti i zamolili sve koji nešto znaju da im pomognu pronaći nestali borbeni avion kojem se izgubio svaki trag negdje iznad Južne Karoline nakon što se pilot katapultirao, piše Guardian.

Pilot se sigurno evakuirao iz aviona F-35B Lightning II iznad Sjevernog Charlestona u nedjelju popodne nakon problema tijekom leta, kazali su vojni dužnosnici, nakon čega je pokrenuta potraga za nestalim avionom. Trenutno se pretražuje područje oko dva jezera u Sjevernom Charlestonu.

Pilot se uspješno spustio padobranom oko 2 popodne nakon čega je odveden u obližnju bolnicu gdje je ustanovljeno da je u stabilnom stanju, kazala je Melanie Salinas. Ime pilota nije objavljeno.

S obzirom na posljednju poznatu lokaciju i kretanje aviona, potraga za zrakoplovom F-35 Lightning II usredotočena je na jezera Moultrie i Marion, kazala je narednica Heather Stanton iz baze Charleston.

Zastupnica u Kongresu Nancy Mace o slučaju je kazala: ‘Kako, zaboga, izgubiš F-35? Ne postoji li neki sustav praćenja pa sada moramo pitati ljude jesu li vidjeli avion i mogu li nam ga vratiti?‘

Helikopter policijske uprave Južne Karoline pridružio se potrazi za F-35 nakon što se na tom području popravilo vrijeme, rekao je Stanton.

Dužnosnici još uvijek istražuju zašto se pilot katapultirao, rekle su vlasti.

Pilot drugog F-35 sigurno se vratio u bazu Charleston, rekla je Salinas.

Zrakoplovi i piloti bili su s lovačkom eskadrilom 501 koja se nalazila u Beaufortu, nedaleko od atlantske obale Južne Karoline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:18