PROGNOZA JE DOBRA

Američki ministar obrane ima rak

Liječnici su rekli da je Austinov rak detektiran rano te da mu je prognoza "odlična"

Lloyd Austin

 Alberto PIZZOLI/AFP

Ministar obrane Sjedinjenih Američkih Država Lloyd Austin (70) obolio je od infekcije urinarnog trakta nakon što je podvrgnut operaciji kojom ga se htjelo izliječiti od raka prostate, javlja BBC.

Liječnici su rekli da je Austinov rak detektiran rano te da mu je prognoza "odlična".

Podsjetimo, u ponedjeljak se doznalo da je Austin 22. prosinca otišao obaviti jedan zahvat u bolnicu te da o njemu nije obavijestio ni svoje najbliže suradnike ni predsjednika SAD-a Joea Bidena. Austin je 23. prosinca pušten kući te se u ured trebao vratiti početkom siječnja.

Međutim, ministar je na Novu godinu hospitaliziran zbog jakih bolova. Dan kasnije, 2. siječnja, zamijenila je zamjenica Kathleen Hicks koja je u tom trenutku bila na godišnjem odmoru u Portoriku.

Prvih nekoliko dana Austin ni njoj nije rekao zašto ga treba mijenjati. O razlozima Austinova izostanka s posla Hicks je saznala tek 4. siječnja, istog dana kada je o bolesti ministra obrane obaviještena Bijela kuća.

Austin i Biden na čelu su američke vojske i njegova je dužnost u svakom trenutku biti na raspolaganju za slučaj da dođe do krize.

Austin se za sve to na kraju ispričao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:44