MJERE ZASTRAŠIVANJA

AMERIČKI ODGOVOR NA RATOBORNU RETORIKU Bombarderi B-52 prijete Sjevernoj Koreji

Patrons line up to look through a US Air Force B-52 bomber during the Australian International Airshow in Melbourne on March 1, 2013. 180,000 patrons are expected through the gates over the duration of the event staged at the Avalon Airfield some 80kms south-west of Melbourne. AFP PHOTO / Paul CROCK
 AFP

Na učestale prijetnje iz Sjeverne Koreje Amerikanci su odgovorili vlastitim sredstvom zastrašivanja. Nekoliko strateških bombardera B-52 pripremljenih za nošenje nuklearnih projektila, poslano je danas u “misiju odvraćanja”.

Misija je bila jednostavna. Bombarderi na mlazni pogon preletjeli su teritorij Južne Koreje u sklopu velike vojne vježbe južnokorejskih i američkih vojnika. I to je bilo to.

- Želimo privući pažnju na činjenicu da raspolažemo različitim sredstvima za odvraćanje od napada i smatramo da je važno pokazati ih zbog ratoborne sjevernokorejske retorike - izjavio je Pentagonov glasnogovornik George Little.

- Kako je Sjeverna Koreja zaprijetila nuklearnim napadom, korištenje B-52 na vježbama je opravdano - dodao je Kim Min-seok, glasnogovornik južnokorejskoga Ministarstva obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 05:50