OTKRIO JE I ZAŠTO

Američki vrhovni sudac o provokativnoj zastavi ispred njegove kuće: ‘Izvjesila ju je moja supruga...‘

Preokrenuta američka zastava postala je simbol prosvjeda Trumpovih pristaša dok je on pokušavao osporiti svoj poraz na izborima

Samuel Alito

 Pool Via Cnp /mediapunch/imago Stock&people/profimedia/Pool Via Cnp /mediapunch/imago Stock&people/profimedia

Provokativna zastava fotografirana je prošle godine pred kućom za odmor konzervativnog američkog vrhovnog suca Samuela Alita, objavio je New York Times u srijedu, nekoliko dana nakon što je objavio da je ispred njegove kuće u Virginiji 2021. naopako izvješena američka zastava.

Zastava s riječima "Appeal to Heaven" (povijesna fraza koja označava pravo na pobunu), koju su nosili neki pristaše Donalda Trumpa tijekom napada na američki Kapitol 6. siječnja 2021., izvješena je ispred Alitove kuće za odmor u New Jerseyju u srpnju i rujnu 2023., objavio je New York Times.

Vrhovni sudac prošloga tjedna suočio se s pozivima kritičara da se izuzme iz slučajeva vezanih uz izbore 2020. nakon što je NYTimes objavio da je američka zastava naopako izvješena pred njegovom kućom u Virginiji danima prije inauguracije demokratskog predsjednika Joea Bidena u siječnju 2021.

Alito je New York Timesu rekao da je zastavu naopaku izvjesila njegova supruga Martha-Ann Alito nakon prepirke sa susjedom vezane uz znak na susjedovom travnjaku koji je kritizirao tadašnjeg predsjednika, republikanca Trumpa.

Preokrenuta američka zastava postala je simbol prosvjeda Trumpovih pristaša dok je on pokušavao osporiti svoj poraz na izborima lažnim tvrdnjama o izbornoj prevari.

Vrhovni sud trenutno razmatra Trumpov zahtjev za imunitetom od progona s obzirom na saveznu optužnicu protiv njega zbog pokušaja da preokrene izborni poraz 2020.

Suci također razmatraju žalbu muškarca iz Pennsylvanije kojem prijeti savezna optužnica zbog ometanja pravde s obzirom na njegovu uključenost u napad na Kapitol 6. siječnja 2021.

Organizacija Appeal to Heaven na svojoj internetskoj stranici kaže da je George Washington naredio u listopadu 1775. da se izvjesi zastava koja ispod slogana prikazuje drvo borovac.

Organizacija tvrdi da "postoji kako bi ispoštovala Gospodina umrežavanjem izabranih dužnosnika koji vjeruju u Isusa Krista, koji redovito pohađaju i pokazuju predanost evangeličkoj crkvi usmjerenoj na evanđelje i koji će se posvetiti životu i vladanju na temelju biblijskih, ustavnih i federalističkih načela".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 11:21