BIVŠI SAVJETNIK

Američko ministarstvo pravosuđa istražuje Johna Boltona zbog objave knjige o Bijeloj kući

Wall Street Journal piše kako su savezni istražitelji uručili sudske pozive Boltonovom književnom agentu i izdavačkoj kući
 Chris Delmas/AFP

Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo je li John Bolton, bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, zloupotrijebio povjerljive informacije kad je objavio knjigu o svom mandatu u Bijeloj kući, piše u utorak Wall Street Journal.

Reuters nije mogao potvrditi točnost tog izvještaja, a glasnogovornica ministarstva pravosuđa ga je odbila komentirati, kao i izdavač knjige Simon & Schuster.

Boltonov odvjetnik Charles Cooper je u odgovoru Reutersu napisao kako je svjestan da ministarstvo istražuje objavu knjige njegovog klijenta.

"Veleposlanik Bolton snažno odbacuje bilo kakve tvrdnje da je djelovao neprimjereno, kamoli kriminalno, vezano za objavu njegove knjige.

U potpunosti će surađivati, kao što je dosad, s bilo kakvom istragom njegovog djelovanja", dodao je Cooper, oslovivši Boltona veleposlanikom zbog njegovog bivšeg angažmana na toj funkciji u Ujedinjenim narodima.

Wall Street Journal piše kako su savezni istražitelji u ponedjeljak uručili sudske pozive Boltonovom književnom agentu te izdavačkoj kući koja je objavila knjigu "Soba u kojoj se dogodilo".

Istražitelji traže svu komunikaciju s Boltonom, pišu te novine. Trumpova vlada ranije je pokušala sudski zaustaviti objavu Boltonove knjige, iznimno kritične prema republikanskom predsjedniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 10:17