NISKE TEMPERATURE

AMERIKA NA UDARU LEDENOG ARKTIČKOG VJETRA Izaziva ozebline već nakon 15 minuta na zraku!

WASHINGTON, DC - JANUARY 08: People sit on a steam grate to keep warm, January 8, 2015 in Washington, DC. The Washington area is experiencing a cold snap with temperatures in the single digits and teens. Mark Wilson/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 MARK WILSON / 2015 Getty Images

ZAGREB - Zbog ekstremno niskih temperatura i snažnog ledenog vjetra koji su posljednja tri dana zahvatili središnje i istočne dijelove SAD-a, zatvorene su škole u Chicagu, Bostonu i drugim velikim gradovima na tom području, a meteorolozi upozoravaju kako je malo vjerojatno da će se vremenske neprilike uskoro smiriti.

Prodor ledenog arktičkog zraka, koja se proširio iz Kanade, uzrokovao je ekstremno niske temperature koje na pojedinim područjima dosežu i minus 23 stupnja Celzija, a nacionalna meteorološka služba upozorava da i 15-minutna izloženost takvoj studeni može izazvati ozebline.

Ljude se poziva na oprez i savjetuje da kućne ljubimce drže u kućama te izbjegavaju putovanja i vožnju automobilom na područjima sa snijegom i zaleđenim cestama.

Zbog vremenskih nepogoda više od 400.000 učenika čikaških javnih škola, trećeg najvećeg školskog okruga u SAD-u sa 800 ustanova, ostalo je ovih dana kod kuće, a škole su zatvorene i u Bostonu, Milwaukeeu i Indianapolisu. Zatvorena su skijališta u okolici Chicaga i u Južnoj Dakoti.

Metorološka služba najavljuje kako se za vikend očekuje novi udar ledenog zraka.

JIM WATSON / AFP ImageForum
A man walks through the snow with a scarf over his face in Washington, DC, on January 8, 2014, as dry and unseasonably cold weather hits the area. An Arctic blast sweeping Canada and parts of the United States this week closed schools, grounded jets, killed at least four people, and even shook the ground. AFP PHOTO/JIM WATSON

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 08:55