StoryEditor
RAT PROTIV VIRUSA

AMERIKA STRAHUJE OD ČETIRI NOVA ŽARIŠTA Vojska zabrinuto radi analize i pregledava podatke, svjesni su da se Covid-19 neće zaustaviti u New Yorku

 AFP

Američka vojska sa zabrinutošću promatra širenje infekcije koronavirusom u Chicagu, Michiganu, Floridi i Louisiani, nakon što je pojačala pomoć New Yorku, Kaliforniji i Washingtonu, poručili su iz Pentagona.

General zrakoplovnih snaga John Hyten rekao je da vojska radi vlastitu analizu, kao i da pregledava podatke o infekcijama prikupljene drugdje u vladi.

"Postoji određeni broj mjesta zbog kojih smo zabrinuti, a to su Chicago, Michigan, Florida, Louisiana", rekao je Hyten skupini novinara, na pitanje gdje bi vojska mogla raditi poljske bolnice.

"To su područja koja gledamo i pokušavamo dokučiti gdje dalje", dodao je.

U petak je u Sjedinjenim Državama zabilježeno 100.040 oboljelih od koronavirusa, što je najveći broj na svijetu. New York je zasad epicentar, ali Covid-19 se tu neće zaustaviti.

Army Corps of Engineers pokušat će do 24. travnja Kongresni centar McCormick Place u Chicagu pretvoriti u bolnicu sa 3.000 kreveta za oboljele od koronavirusa što će stajati oko 75 milijuna dolara, dok je general-potpukovnik Todd Semonite, zapovjednik Corpsa, dodao da se anaizira potencijalno pretvaranje 114 objekata u Sjedinjenim Državama u bolnice.

Vojska već raspoređuje terenske bolnice u Seattleu i New Yorku. Mornarički bolnički brod stigao je u petak u Los Angeles, a drugi se očekuje da će stići u New York City u ponedjeljak.

Svaki brod ima oko 1000 kreveta i u plutajuće bolnicu će se smještati pacijenti koji nemaju Covid-19 kako bi se bolnički kreveti u gradskim bolnicama oslobodili za oboljele od virusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:19