SUSRETI IZNAD PACIFIKA

AMERIKANCI POTVRDILI AUTENTIČNOST 'Da, snimke NLO-a koje su napravili naši piloti su prave i nemamo pojma što je to na njima'

 
Nepoznati leteći objekti iznad SAD i F/A-18 Super Hornet
 Screenshot: YouTube / Profimedia, Alamy

Gotovo je dvije godine prošlo otkako su ugledni New York Times i organizacija The Stars Academy of Arts & Sciences objavili videosnimke na kojima se piloti Američke ratne mornarice susreću s nepoznatim letećim objektima (NLO).

Tek sada je i sama Mornarica potvrdila da su snimke prave i da se na njima vide "neobjašnjeni zračni fenomeni", uz dodatak da te snimke nikada nisu bile trebale biti puštene u javnost, piše portal Popular Mechanics.

Ta tri videa i dalje su dostupni na YouTubeu, a nazvani su "FLIR1", "Gimbal", i "GoFast". Na njima se prikazuju dvije situacije u kojima su se piloti Mornarice susreli s nepoznatim letećim objektima.

Jedna od tih videa snimljen je 2015. godine, negdje iznad istočne obale SAD-a, a snimio ga je pilot F/A-18 Super Horneta. Druga dva videa snimljena također su snimili piloti Super Horneta, a na njima je zabilježen neobjašnjivi susret koji se nedaleko od obale Kalifornije dogodio 2004. godine. Na tim se snimkama mogu i čuti piloti koji raspravljaju o tome kakvi su to objekti ispred njih i odakle su se stvorili.

U obje situacije nepoznati su objekti izveli zračne manevre koji nisu mogući uz sadašnju zrakoplovnu tehnologiju. Tako je New York Times prenio riječi pilota koji su svjedočili incidentu iz 2004., a koji je rekao kako su se objekti "najednom pojavili na visini od oko 24 kilometra, a potom se munjevito spustili na visinu od 6 kilometara na kojoj su ostali lebdjeti". Nakon toga su naglo nestali s njihovih radara, pisao je NY Times.

Službeni glasnogovornik zamjenika šefa Mornarice za informacijsko ratovanje, Joseph Gradisher, za portal The Black Vault rekao je da je Mornarica "objekte u tim snimkama označila kao neidentificirani zračni fenomen". Ukratko, Pentagon priznaje da te objekte naprosto ne mogu identificirati niti objasniti njihovu pojavu. Ministarstvo obrane je pak potvrdilo da ove snimke nikada nisu trebale završiti pred očima javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 11:28