EPIDEMIJA U SRBIJI

Ana Brnabić: ‘Postignut je novi negativan i neslavan rekord broja novozaraženih‘

„Brojevi su, od osam ujutro, katastrofalni, ali dobro je što su mnogo blaže kliničke slike“, ocijenila je Brnabić

Ana Brnabić

 Mikhail Voskresenskiy/Sputnik/Sputnik via AFP

Srbija je u utorak dosegnula novi rekord po broju zaraženih koronavirusom - u posljednja 24 sata potvrđeno je 18.006 slučajeva od 39.740 testiranih uzoraka, objavilo je Ministarstvo zdravstva, nakon što je ranije danas premijerka Ana Brnabić najavila da će broj "biti katastrofalan".

Od skoro 40.000 testiranih pozitivno je 45,3 posto utoraka, što znači da je skoro svaki drugi testirani zaražen koronom.

Srbija je na početku godine imala nešto više od 2.000 zaraženih na dnevnoj razini, ali je broj zaraza počeo naglo rasti, što stručnjaci povezuju s masovnim skupovima za doček Nove godine.

Brnabić je jutros, gostujući na TV Prva, rekla da će po podacima od osam sati biti postignut „novi negativan i neslavan rekord“ broja novozaraženih.

„Brojevi su, od osam ujutro, katastrofalni, ali dobro je što su mnogo blaže kliničke slike“, ocijenila je Brnabić.

Ona je podsjetila da je na snazi niz protuepidemijskih mjera i da bi "situacija bila stabilnija kad mi se mjere poštovale".

U Srbiji je u protekla 24 sata od posljedica infekcije koronavirusom umrlo 26 osoba, a s novih 18.006 slučajeva zaraze ukupan broj potvrđenih infekcija od početka pandemije premašio je 1,4 milijuna.

Službeno su prijavljena ukupno 13.124 smrtna ishoda covida 19.

Na bolničkom je liječenju danas 2.559 pacijenata, od kojih su 109 na respiratorima, objavilo je Ministarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:10