KONTROVERZNI INFLUENCER

Andrew Tate i dalje ostaje u rumunjskom pritvoru: ‘Bez teksta smo! Znate li što je sudac učinio?‘

Glasnogovornik braće rekao je da sudac na posljednjem ročištu prvi puta dao šansu da dokažu da ne neće pobjeći iz Rumunjske

Andrew Tate i Tristan Tate

 Daniel MIHAILESCU/AFP

Sud u Rumunjskoj odlučio je da će američki utjecajnik, ekstremni mizoginist i bivši kickboksač Andrew Tate (36) te njegov brat Tristan Tate (34) u zatvoru provesti još 30 dana, piše Daily Mail.

Braća Tate te rumunjske državljanke Luana Radu (32) i Georgina Naghel (28) uhićeni su 29. prosinca 2022. zbog sumnje da su trgovali ljudima, počinili silovanje te oformili zločinačku organizaciju.

Ovo je četvrti puta da je osumnjičenima produžen pritvor i u zatvoru će ostati do najmanje 21. travnja.

Tateovi, Radu i Naghel još nisu formalno optuženi za zločine s kojima se povezuju.

Braća su kritizirala odluku suda te konstatirala da je rumunjsko pravosuđe njihovu ugledu nanijelo "nepopravljivu štetu". Trebat će im, kažu, godine i godine da je poprave.

"Vijest o produljenju pritvora ostavila nas je bez teksta", rekao je glasnogovornik Tateovih.

Glasnogovornik braće rekao je da sudac na posljednjem ročištu prvi puta dao šansu da dokažu da ne neće pobjeći iz Rumunjske ako ih se pusti iz pritvora.

Odluka suda dolazi tjedan dana nakon što je Tateovima uskraćena mogućnost izlaska iz pritvora uz plaćanje jamčevine. Andrew Tate je tada rekao da je razočaran te da se nada da će se opet vidjeti sa svojom obitelji.

Sud je rekao da je prilikom donošenja svoje najnovije odluke uzeo u obzir potencijalnu opasnost koju osumnjičeni predstavljaju za društvo i svjedoke.

Osumnjičene se u pritvoru može držati najviše 180 dana. Ako im sud nastavi produživati pritvor, na slobodi će se naći tek 27. lipnja.

Andrew Tate je ranije ovog mjeseca potvrdio da ima "crnu mrlju" na plućima, ali da ne boluje od raka. Na njegovom profilu na društvenoj mreži Twitter osvanulo je objašnjenje da je to ožiljak iz dana kada se bavio borilačkim sportovima. "Moja pluća sadržavaju točno nula štete od pušenja. Moji vitalni znakovi nalikuju onima koje imaju olimpijci. Pravi borci imaju i vidljive i nevidljive ožiljke", objavljeno je na Tateovu Twitter profilu.

Istraga protiv braće Tate vodi se od ožujka 2022. godine, a pokrenuta je nakon što je jedan od braće navodno silovao ženu koja je bila žrtva trgovine ljudima. Tužitelji drže da su Tateovi svojim žrtvama govorili da će s njima stupiti u romantične veze te da su ih tako regrutirali.

Nakon što bi ih zavarali, braća su ih vodila u prostore u okolici Bukurešta te ih tjerala da rade pornografski sadržaj. Prihodi od prodaje tog sadržaja Tateovi su zadržavali za sebe.

Tužitelji su do sada identificirali šest žrtava braće Tate i njihovih suradnica, a među njima ima i maloljetnih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:08