UBOJSTVO U TEKSASU

Anesteziolog varao suprugu, a onda je se riješio na brutalan način: Stravičan zločin razotkrio je njen dnevnik

Porota ga je osudila za ubojstvo nakon što je pročitala priču o njihovom braku u dnevniku koji je vodila do dana svoje smrti

Maria Munoz

 /Facebook/webb County District Attorney‘s Office

Posljednji zapis u dnevniku mlade majke pomogao je uvjeriti porotu da se nije ubila, već ju je zapravo ubio njezin suprug.

Maria Munoz (31) bila je slomljena kada je njezin muž Joel Pellot napustio njihov dom u Laredu u Teksasu ostavljajući je da se sama brine o njihova dva mala sina. A kada ju je policija pronašla mrtvu u njihovoj kući nakon što se on vratio kako bi ‘razgovarali‘, ustvrdio je da se predozirala tabletama koje je dobila na recept.

Međutim, ispostavilo se kako je anesteziolog ubrizgao svojoj supruzi otrovne lijekove ukradene iz bolnice u kojoj je radio u pokušaju da izbjegne skupi razvod.

Marijin dnevnik i snimke s mobitela pomogli su istražiteljima da otkriju zlostavljanje kroz koje je prošla, prateći njezino putovanje kroz tugu do oporavka i obnovljene vjere u budućnost.

‘Što je to što želim?‘ napisala je dan prije smrti, ‘#1 Kreni naprijed!!‘

Maria je upoznala svog muža dok je bila mlada medicinska sestra u Puerto Ricu, a on je bio ambiciozni student medicine jedanaest godina stariji od nje.

Vjenčali su se 2011. i smjestili se u pogranični gradić u Teksasu gdje je ona odustala od karijere kako bi podupirala svog supruga.

Ali 2020. Maria je otkrila da ju suprug vara kada je pronašla zrakoplovnu kartu za odmor u Europi na koji je planirao otići s kolegicom iz bolnice.

Stvari su se zahuktale 19. rujna, subotu prije njezine smrti, kada je Maria vidjela njegov automobil ispred kuće njegove ljubavnice Janet Arredondo.

Tom je prilikom razbio vjetrobransko staklo prije nego što su stigli kući, a ona mu je sljedećeg jutra poslala poruku da unajmljuje odvjetnika.

‘Možemo to učiniti uz minimalnu intervenciju odvjetnika. To je previše novca,‘ uzvratio je.

Nekoliko sati kasnije došlo je do promjene tona.

‘Tako sam tužan da me boli iznutra,‘ poslao joj je e-mail.

‘Želim sjesti s tobom da razgovaramo, bez svađe.‘

Maria je bila nervozna dok se pripremala za njihov posljednji susret.

‘Samo da te pitam možeš li moliti za mene,‘ poslala je poruku svojoj prijateljici Yazmin Martnez u ponedjeljak, ‘večeras ćemo razgovarati.‘

Policija je primila poziv u utorak rano ujutro, a Pellot im je rekao da njegova žena ne diše i da je možda popila neke tablete koje je dobila na recept.

Pronašli su ga odjevenog u kiruršku odjeću kako oživljava svoju sada mrtvu ženu dok su njihova dva sina spavala u susjednoj spavaćoj sobi.

Pellot je otišao do kupaonskog ormarića po klonazepam za koji je rekao da se njime predozirala, ali je stavio bočicu u džep dok je policija pokušavala reanimirati njegovu ženu.

‘Bila je super depresivna,‘ rekao im je.

Pellot je odveden u policijsku postaju na razgovor gdje su ga nadzorne kamere uhvatile kako plače, vrišti i gura namještaj kada je ostao sam.

Priznao je da su šprice i pribor za intravenozno ubrizgavanje pronađeni u kući njegovi, ali da su dio njegove svakodnevne radne opreme.

U međuvremenu je Pellot prisustvovao sprovodu svoje supruge gdje je plakao nad njezinim lijesom.

‘Ono što me naljutilo bio je on pored lijesa,‘ Martinez je rekao za CBS 48 Hours.

‘Plakao nad njom, davao joj poljupce. Zašto sada? Natjerao si je da pati i plače toliko, a sada to radiš?‘

Ali ono što su detektivi imali bili su Marijini dnevnici.

‘Život je tako nepravedan,‘ napisala je u dnevniku, ‘Moj suprug, čovjek kojeg toliko volim, nanosi mi toliko boli. Ne želim više biti tužna, ne želim da me srce boli, ne želim da moj um bude na mučenju.‘

Pritom je govorila o kontinuiranoj nadi da se njezin brak može spasiti.

‘Gospode, ovo je previše za mene,‘ napisala je, ‘Sve što stvarno želim je vidjeti promjenu na njemu.‘

Policija je također pronašla snimke mobitela koje je Maria snimila, uključujući i jedan ljutiti razgovor u njihovom automobilu.

‘Što želiš da učinim?‘ upitala je Pellota u jednom trenutku, ‘koja su tvoja očekivanja od ovog braka?‘

‘Ako izađeš kroz ta vrata, mi ćemo se razvesti‘, upozorila ga je.

‘U redu, shvatila si‘, Pellot je uzvratio, zalupivši vratima automobila.

Patolog je u Marijinu tijelu pronašala tragove lijekova, no dnevnici i snimke bili su dovoljni da isključi samoubojstvo.

Pellotin šef u bolnici, anesteziolog dr. John Huntsinger, bio je sumnjičav u vezi s rezultatima i pozvao je policiju da dalje istražuje, ali prošla su četiri mjeseca prije nego što je toksikološko izvješće otkrilo da u Marijinu tijelu nema klonazepama.

Umjesto toga bilo je sedam drugih lijekova koji se obično koriste tijekom operacije, uključujući Propofol koji se može primijeniti samo injekcijom.

‘Bio sam vrlo šokiran kada sam vidio Propofol, rekao je dr. Huntsinger pa dodao: ‘Vjerujem da je ovo bila smrt od Propofola.‘

Policija je razgovarala s Arredondom koja je priznala je da je Pellot redovito donosio lijekove, uključujući Propofol, iz bolnice.

Također je otkrila da joj je Pellot priznao da je svojoj supruzi dao injekciju one noći kada je umrla.

‘Htio ju je, ovaj, samo smiriti,‘ rekla im je, ‘pa je to učinio uz pomoć lijekova.‘

Pellot je uhićen i na sudu je tvrdio da joj je dao Narcan, lijek koji se koristi za poništavanje predoziranja opioidima.

‘Netko ju je pokušao vratiti u život, a to nisu bili bolničari, to nije bila policija. Bio je to Joel. Dakle, nije želio njezinu smrt. Ovo je bila užasna nesreća‘, rekao je sudu njegov odvjetnik Roberto Balli, no nije uspio uvjeriti porotu kojoj je trebalo manje od sat vremena da proglasi Pellota krivim za ubojstvo svoje supruge i osudi ga na doživotni zatvor.

Tužiteljica Marisela Jacaman rekla je da je najvažniji svjedok na suđenju bila sama Maria koja je kroz dnevnike pokazala da je preboljela svog muža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 09:37