POLA JE RASPRODANO

Angeli Merkel za oproštaj od 16 godina duge kancelarske karijere izradili tradicionalnu figuricu za tamjan

Figurica Merkel je prva u planiranoj seriji proizvodnje figurica slavnih osoba
Angela Merkel
 Hannibal Hanschke/AFP

Pri kraju gotovo 16 godina duge kancelarske karijere Angele Merkel u Njemačkoj, njoj u čast izrađena je tradicionalna figurica za tamjan.

Figurice iz regije Rudne gore u Saski posebno su popularne za Božić, a figurica proizvedena ranije ove godine inspirirana Christianom Drostenom, šefom virologije u berlinskoj bolnici Charite, izazvala je senzaciju u Njemačkoj.

"Kancelarku na odlasku nudimo u njezinoj tipičnoj pozi Merkel romb (položaj njezinih ruku) u sakou ružičaste, tirkizne ili ljubičaste boje", rekao je Andreas Bilz iz tvrtke Seiffen Folk Art koja proizvodi te figurice koje se obično stavljaju na kamin.

Tristo figurica visine oko 14 centimetara proizvedeno je u prvoj seriji, a polovica je već rasprodana. Nije još odlučeno hoće li biti drugih izdanja.

Figurica Merkel je prva u planiranoj seriji proizvodnje figurica slavnih.

"Nećemo više ništa otkrivati, ali to će biti poznate ličnosti iz područja sporta, kulte i filmske industrije", rekao je Bilz.

Tino Guenther, kreator Drostenove figurice koja je izazvala pomutnju ove godine, tvrdi da je prodano oko 15.000 primjeraka tog modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:09