LAVINA SE POKRENULA

Antivakseri nasjeli na šalu covid pacijenta i pokrenuli suludu teoriju zavjere: ‘Uhvatili smo BBC u laži!‘

Dyne je na Instagramu napisao da je ‘krizni covid glumac‘ da se naruga teoretičarima zavjere, a oni su u tome prepoznali - zavjeru

Intervju s Henryjem Dyneom

 Youtube/ Printscreen

Čovjek koji se pojavio u BBC-jevom intervjuu tijekom svog boravka u bolnici gdje je bio na liječenju od covida, odbacio je tvrdnje da je plaćeni glumac u što su povjerovali brojni teoretičari zavjera i poricatelji covida, piše RT. Naime, čovjek je na svojem Instagram profilu u šali napisao da je 'krizni glumac za Oscara broj 1' što je bilo dovoljno da se pokrene lavina teorija zavjera.

Henry Dyne, 29-godišnji direktor prodaje u jednoj IT tvrtki, rekao je da je promijenio opis na svom Instagram profilu baš kako bi se narugao onima koji tvrde da je glumac kojeg je angažirao BBC, za što su ga optužili kad je intervju prvi put prikazan.

Dyne, kojeg je britanska televizija intervjuirala nakon što je primljen u bolnicu u srpnju 2021., nedavno se opet pojavio u pregledu BBC Newsa za ovu godinu, prikazanom 22. prosinca.

U intervjuu, Dyne je, govoreći iz svog kreveta u bolnici King's College, pozvao ljude da se cijepe protiv covida-19. 'Cijepite se! Stvarno vam kažem, cijepite se. Odgađao sam cijepljenje bez pravog razloga, osim vjerojatno zbog lijenosti', rekao je.

Međutim, Dyneov nedavni nastup na BBC News-u i opis na njegovom Instagram profilu koji kaže da je 'krizni glumac za Oscara broj 1' samo su potaknuli teorije zavjere.

Video, u kojem jedan gledatelj proziva BBC i otvara Dyneovu Instagram stranicu, na društvenim je mrežama pregledan više od 1,5 milijuna puta.

Video je jedan od mnogih u kojima poricatelji covida i antivakseri vjeruju da su uhvatili tu britansku televizijsku kuću u laži.

Iako je posve jasno da u optužbama nema istine, pronicljiviji Britanci možda su shvatili i da Američka filmska akademija ne dodjeljuje Oscare za 'kriznu glumu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:48