DRUŠTVENE MREŽE U ŠOKU

Antivakserica u dućanu snimljena kako liže namirnice i ručku hladnjaka: ‘Klice su dobre, jačaju imunitet‘

Meschuk živi holističkim načinom života i pruža svojim pratiteljima na Instagramu informacije o kvantnoj medicini
 Instagram

Videosnimka samoprozvane antivakserice postala je viralna nakon što se snimila kako usred supermarketa liže namirnice kako bi dokazala da covid-19 nije 'velika stvar'.

Jodie Meschuk, koja tvrdi da je izliječila autizam, objavila je snimku na Instagramu s kojom pokušava educirati svoje pratitelje o širenju bolesti. Snimka je naposljetku izbrisana (nije poznato je li ju sama uklonila ili je uklonjena od strane Instagrama), no internetom se proširila munjevito, pa još uvijek postoje kopije.

Uz namirnice u dućanu Meschuk je snimljena kako liže i košaru za kupovinu, jednokratne vrećice, kao i ručku hladnjaka u kojem stoji pivo.

- Klice jačaju vaš imunitet i izloženost njima brani vas od astme i alergija. Mikrobi pomažu probavi - napisala je Meschuk uz snimku te poručila svojim pratiteljima da 'budu slobodni', sugerirajući kako mjere ograničenja zbog koronavirusa ograničavaju slobodu.

Meschuk iz Colorada živi holističkim načinom života i pruža svojim pratiteljima, kojih na Instagramu ima više od 17.000, informacije o kvantnoj medicini. Njezine objave redovito su vezane uz koronavirus, cjepivo, rasizam u Americi i religiju. Autorica je knjige pod nazivom 'Autism Reimagined' u kojoj opisuje svoju priču o 'preokretu dijagnoze'.

Meschuk nije prva osoba koje je dospjela na naslovnice zbog lizanja namirnica u trgovinama. U prvom valu covida-19 uhićena je žena iz Kalifornije nakon što je polizala kolica puna namirnica te je kažnjena s 1800 dolara. Muškarac iz Missourija snimljen je kako liže boce s police dućana, a video je podijelio na društvenim mrežama. U Južnoj Karolini uhićena je žena jer je lizala svoje ruke i njima dodirivala hranu u dućanu.

Supermarket u Pennsylvania morao je baciti namirnice u vrijednosti 35.000 dolara nakon što je jedna žena namjerno iznad njih kašljala.

I u Australiji je uhićen muškarac koji je u trgovini lizao kutije sa žitaricama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:31