GOLEME POPLAVE

Apokaliptična tuča pogodila pustinjsku zemlju, šokirani stanovnici izašli na ulice prekrivene ledom. Scene su nevjerojatne

Iako tuča u pustinji djeluje kao neočekivana pojava, ona u UAE-u i drugim pustinjskim zemljama ipak zna pasti, ali ne često

Tuča u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

 Screenshot/Youtube

Tuča je prije nekoliko dana pala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), pustinjskoj zemlji na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Stanovnici UAE-a pohrlili su odmah na društvene mreže kako bi s ostatkom svijeta podijelili fotografije i snimke ledom prekrivenih ulica.

Nacionalni centar za meteorologiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izdao je u ponedjeljak upozorenje za mnoge gradove u zemlji jer su obline kiše koje su toga dana pale izazvale poplave u dijelovima Dubaija. Automobili zbog poplavljenih ulica nisu mogli prometovati, a kanalizacija nije mogla podnijeti veliku količinu vode koja se u nju s ulicama slijevala. Temperature u Abu Dhabiju trenutno su oko 25°C.

Iako tuča u pustinji djeluje kao neočekivana pojava, ona u UAE-u i drugim pustinjskim zemljama ipak zna pasti, ali ne često.

Zbog činjenice da u UAE-u vlada pustinjska klima, u njemu godišnje padne vrlo malo oborina, do 100 mm, a ljetne se temperature tamo mogu popeti i preko 49 °C.

BBC kaže da je tuča pala zato što je kroz zemlju prošao vremenski sustav koji je destabilizirao tamošnje vremenske prilike. Takvi sustavi obično oslabe dok dođu do UAE-a, međutim to se ovaj puta nije dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:39