NEVIĐENA POPLAVA

Apokaliptične scene iz popularnog odmarališta: Bujice nose aute, zarobljeni ljudi zazivaju pomoć

Šokantne video snimke koje su mještani objavili na društvenim mrežama pokazuju goleme količine vode kako se slijevaju niz ulice
Poplave na Kreti
 Facebook

Obilna kiša sručila se na Kretu u utorak i izazvala poplavu golemih razmjera. U gradu Hersonissosu, inače popularnom turističkom odmaralištu, kao i u okolnim mjestima poplavljene su ulice i kuće, a automobile su nosile bujice vode, javlja Reuters.

Šokantne video snimke koje su mještani objavili na društvenim mrežama pokazuju goleme količine vode kako se slijevaju niz ulice.

- Tko je rekao da na Kreti nemamo vodopad - stoji u naslovu jednog videa koji prikazuje bujicu kako se s visine slijeva na cestu.

- Kiša koja pada od sinoć pretvorila je ulice u rijeke i nažalost učinila nemjerljivu štetu, rekao je Tassos Kouroupakis iz kretske Civilne zaštite za grčku državnu televiziju.

Vatrogasci su izvijestili kako su dosad zaprimili 230 poziva upomoć kako bi spasili ljude koji su ostali zarobljeni u svojim domovima.

Ovo je već drugi put u tri tjedna da je ovaj grčki otok pogodilo nevrijeme. Strašna oluja poharala je Heraklion, najveći grad na otoku Kreti 20. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. siječanj 2022 04:16