HOROR U LOUISIANI

Apokaliptične scene nakon lančanog sudara, nezapamćeni kaos na cesti: ‘Auti su se sudarali 30 minuta‘

Potvrđeno je sedam smrtnih slučajeva, a više od 25 osoba prevezeno je u lokalne bolnice

Nagomilani automobili nakon lančanog sudara

 Louisiana State Police/

Supermagla u američkoj saveznoj državi Louisiana uzrokovala je nezapamćen lančani sudar uslijed značajno smanjene vidljivosti u tom području, izvijestila je policija. Kako izvještava AP, bila je to kombinacija guste magle i supermagle iz obližnje močvare.

U nesreći je sudjelovalo najmanje 158 vozila, a dogodila se u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu u blizini New Orleansa.

Očekuje se da će dionica državne ceste 55 preko jezera Pontchartrain biti zatvorena u doglednoj budućnosti.

Potvrđeno je sedam smrtnih slučajeva, a više od 25 osoba prevezeno je u lokalne bolnice s različitim stupnjevima ozljeda. Prema izvješću policije, moguće je da će broj poginulih narasti jer je raščišćavanje mjesta nesreće još uvijek u tijeku.

Videozapisi apokaliptičnih scena nakon nesreće prikazuju dugu kolonu oštećenih i spaljenih automobila na međudržavnoj cesti 55. Vozila su zgnječena, zgurana jedan ispod drugoga, a neka su i izgorjela. Mnogi ljudi isprva su stajali kraj ceste ili na krovu vozila i s nevjericom gledali u katastrofu, dok su drugi vikali u pomoć.

Christopher Coll (41) bio je među vozačima u jednom od sudara.

- Već mi je noga bila na kočnici, usporavao sam kada se terenac Ford F-250 zabio u moju prikolicu i ‘poveo me na vožnju‘, ispričao je za The New Orleans Advocate.

Uspio je nogom otvoriti suvozačeva vrata kako bi pobjegao, a zatim je pomogao drugima - izvukavši jednu osobu kroz prozor automobila.

Clarencia Patterson Reed također se zatekla u valu uništenih automobila dok se sa suprugom i nećakinjom vozila u Manchac.

Reed je rekla za medije da je mogla vidjeti ljude kako joj mašu rukama da stane, ali kada je to učinila, njen automobil su straga i sa strane udarila druga dva vozila.

- Čulo se bum, bum. Automobili su se sudarali najmanje 30 minuta.

Uspjela je iskočiti iz automobila, ali je njezina supruga ostala prikliještena unutra i ozlijedila je nogu i bok.

Državna policija Louisiane podijelila je fotografije iz zraka na svojoj Facebook stranici na kojima se vide sudareni automobili i gomila krhotine na uzdignutoj prometnici, koja prolazi preko močvara i otvorenih voda između jezera Pontchartrain i Maurepas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:14