KONTRADIKTORNI NALAZI

'Arafat ipak nije bio otrovan'

Puno je teorija što se zapravo dogodilo i od čega je umro Arafat

Palestinski lider Jaser Arafat umro je prirodnom smrću, točnije od izlijeva krvi u mozak i infekcije crijeva, zaključili su francuski istražitelji kratko nakon što su njihove kolege iz švicarskog laboratorija ustvrdile da je Arafat umro od trovanja polonijem 210.

Arafatova udovica Suha Arafat izjavila je da je potpuno šokirana novim nalazima. „Uznemirena sam zbog kontradiktornih nalaza. Što bih sad trebala misliti?“, kazala je.

Forenzičarka iz švicarskog laboratorija prije kratkog je vremena potvrdila kako su se u Arafatovim kostima nalazile vrlo velike količine rijetkog smrtonosnog radioaktivnog izotopa – polonija.

Arafatov rođak Naser al-Kidya odbio je bilo što komentirati dok ne prouči francusko izvješće. Ipak, kazao je kako svaki novi nalaz koji stiže iz Francuske i govori o uzrocima Arafatove smrti može sadržavati jedino dokaze koji potvrđuju medicinske izvještaje iz 2004., kad je Arafat umro.

Čelnik odbora Palestinske uprave zaduženog za istraživanje Arafatove smrti kazao je da će vrlo brzo imenovati krivce koji stoje iza njegova ubojstva. Obećao je da će slijedeća konferencija za novinare biti posljednja na tu temu te da će javnost dobiti informacije o tome tko je počinio zločin ili sudjelovao u zavjeri. Puno je teorija što se zapravo dogodilo i od čega je umro Arafat, među kojima i ona da ga je otrovao Izrael, što Tel Aviv niječe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:54