KRIZA

Arapska liga zabrinuta zbog ‘brzog pogoršanja‘ libanonsko-zaljevskih odnosa

Priopćenje je došlo dan nakon što je Saudijska Arabija naredila da libanonski veleposlanik unutar 24 sata napusti kraljevstvo te zabranila uvoz iz Libanona
 Joseph Eid/AFP

Arapska liga rekla je u subotu da je zabrinuta zbog naglog pogoršanja odnosa između Libanona i zemalja u Perzijskom zaljevu nakon što je libanonski ministar kritizirao vojnu intervenciju u Jemenu predvođenu Saudijskom Arabijom.

U priopćenju u kojem se navode riječi glavnog tajnika Arapske lige, Ahmeda Aboula Gheita, apelira se na zemlje u Zaljevu da "razmisle o mjerama čije je poduzimanje predloženo... kako bi se izbjegli daljnji negativni učinci na libanonsko gospodarstvo koje se urušava".

"...Aboul Gheit izrazio je duboku zabrinutost i žaljenje zbog brzog pogoršavanja libanonsko-zaljevskih odnosa", stoji u priopćenju. Dodaje se da je bio uvjeren da će libanonski predsjednik Michel Aoun i premijer Najib Mikati reagirati brzo kako bi ublažili krizu.

Priopćenje je došlo dan nakon što je Saudijska Arabija naredila da libanonski veleposlanik unutar 24 sata napusti kraljevstvo te zabranila uvoz iz Libanona kao odgovor na komentare libanonskog ministra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:07