NASTAVAK SUĐENJA

Aristokratkinja kojoj se sudi za ubojstvo kćeri slomila se na sudu: Bebu stavili u vrećicu i bacili je u smeće!

Tužitelji tvrde da je umrla od višetjedne izloženosti hladnoći, dok Marten tvrdi da je Victoria umrla na njenim rukama
 Metropolitan Police// SWNS/Profimedia

Constance Marten, majka optužena za ubojstvo djeteta, rekla je sudu da je svom djetetu pružila sve što je mogla te da nije učinila ništa osim svojoj kćeri pokazivala ljubav. Marten je svjedočila u četvrtak na vlastitom suđenju za ubojstvo iz nehaja, piše The Mirror.

36-godišnjakinja i njezin partner Mark Gordon optuženi su da su ubili svoju kćer Victoriju nakon što su s njom živjeli u šatoru kako je socijalne službe ne bi oduzele. Marten je odgovarala na pitanja odvjetnika te mu je rekla kako je Victoria umrla 9. siječnja prošle godine i da se osjeća krivom, no da nije učinila ništa što bi uzrokovalo njenu smrt.

- U početku sam bila u nevjerici, šoku i osjećala intenzivnu tugu. Mislim da se nikad neću oporaviti od toga, rekla je na sudu majka preminulog djeteta.

Prije smrti bebe, paru je socijalna služba oduzela četvero djece, od čega dvoje odmah po rođenju. Marten je pred sudom rekla kako niti jedno od svoje djece nije povrijedila te da ih ona i njen suprug vole više od ičega. Dodala je kako bi za svoju djecu učinila sve na svijetu.

Posteljica posljednje rođene bebe pronađena je u eksplodiranom automobilu na autocesti u Manchesteru zbog čega je započela velika policijska potraga za parom i bebom. Supružnici su dva mjeseca proveli kampirajući u South Downsu u blizini Brightona, a beba je kasnije pronađena mrtva u Lidlovoj vrećici.

- Kad je beba umrla, tijelo su ostavili u otključanoj ostavi, u vrećici za kupnju prekrivenoj smećem, kao da je smeće - rekao je ranije na sudu tužitelj Tom Little.

image

Mark Gordon i Constance Marten

Metropolitan Police// SWNS/Profimedia

Tužitelji tvrde da je umrla od višetjedne izloženosti hladnoći, dok Marten tvrdi da je Victoria umrla na njenim rukama nakon nekoliko noći kampiranja.

Martenin otac bio je plemić na dvoru kraljice Elizabete II., dok je njena baka bila kumče pokojne engleske kraljice. Obitelj je živjela na imanju Crichel House u Dorsetu te su primili gotovo 19.000 funti iz zaklade dok je Marten bila u bijegu.

Poznata je pod nadimkom Toots, a pohađala je privatnu školu St Mary‘s u Shaftesburyju, studirala arapski i bliskoistočne studije na Sveučilištu u Leedsu te se potom školovala za novinarku i fotografkinju. Unuka je Tobyja Martena, zapovjednika Kraljevske mornarice i konjanika Georgea VI., bivšeg kralja Ujedinjenog Kraljevstva.

Gordona je upoznala 2016. godine i ubrzo su dobili četvero djece koju je preuzela socijalna služba. Marten je na ranijem saslušanju rekla kako joj je partner Gordon savjetovao da kaže kako je Victoria preminula od sindroma iznenadne smrti u kolijevci.

U razgovoru s policijom u Brightonu koji se odvijao u ožujku majka djevojčice rekla je kako je zaspala s bebom u naručju. Kad se probudila, shvatila je da je beba mrtva. S druge strane tužitelji tvrde da je beba umrla tjednima kasnije zbog hladnoće.

- Bili smo na selu, Victoria je bila u mojoj jakni i tako sam je grijala. Držala sam je i grlila, ali sam bila jako umorna jer nisam spavala dva dana. Čim smo stigli, zaspala sam s njom u jakni, rekla je policajcu.

Tvrdi da se beba nije micala kad se probudila te da ne zna koliko je dugo spavala jer je bila premorena.

- Pokušala sam je reanimirati, disati usta na usta i trljati prsa. Nije reagirala pa sam je umotala u šal i ljuljala nekoliko minuta. Nisam znala što učiniti ni kako se to dogodilo, plačući je ispričala policajcu.

Marten i Gordon poriču ubojstvo iz nehaja, prikrivanje rođenja djeteta, okrutnost prema osobi mlađoj od 16 godina i laganje policiji. Negiraju i izazivanje ili dopuštanje smrti djeteta. Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:19