MAFIJAŠKA PORUKA?

Arkanovo omiljeno oružje: Škorpion kojim je smaknuta britanska obitelj u Alpama je potpis srpske mafije!

Zbog vrlo kratke cijevi i jakog trzaja njime precizno mogu upravljati samo iskusni, što vrlo često znači osobe s vojnom obukom
 AP

Iako francuski istražitelji nisu objavili nove detalje o brutalnom ubojstvu britanske obitelji u francuskim Alpama, kolumnist Crispin Black za britanski The Week je u detalje opisao oružje kojim je obitelj ubijena, poluatomatski pištolj škorpion - kao potpis srpske mafije .

- To je oružje potpis raznolikog i agresivnog nacionalističko-kriminalnog balkanskog bratstva koje se ponekad naziva srpskom mafijom, ali koje zapravo uključuje pripadnike svih nacija bivše Jugoslavije, piše Black.

TKO JE MISTERIOZNI BALKANAC? Svjedoci su ga vidjeli kako se mota po kampu par dana prije masakra!

Opisuje i kako su škorpione prvotno dizajnirali Česi 1960-ih, ali su se proizvodili i u Jugoslaviji.

- Jugoslavensku verziju ste uvijek mogli prepoznati po jeftinim držačima za ruku. Izdavali su ih nekim jugoslavenskim vojnicima, pogotovo specijalnim jedinicama, a postali su i omiljeno oružje srbijanskih 'etničkih čistača' i nasilnika, uključujući zloglasnog Arkana.

Objašnjavajući nadalje karakteristike oružja, Black piše da većina škorpiona dolazi s prekidačem sa strane koji regulira tri različita modaliteta pucanja - običnim, zasebnim hicima, zatim kratkim rafalima i naposljetku potpuno automatski. Škorpion može ispucati 850 metaka u minuti, no kapacitet mu je svega 20 metaka.

Francuska policija je objavila kako je pronašla 25 čahura na mjestu ubojstva, sve iz istog škorpiona, zbog čega se zaključuje da je ubojica barem jednom morao napuniti oružje.

Osim toga, zbog vrlo kratke cijevi i jakog trzaja njime precizno mogu upravljati samo iskusni, što često znači osobe s vojnom obukom.

- Ovakva ubojstva se svode na ubojit ulični teatar - počiniteljima cilj nije samo ubiti, već i poslati poruku drugima, zaključuje Black.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:59