SKANDAL

ASIA ARGENTO PRIZNALA DA JE PLATILA GLUMCU KOJI TVRDI DA GA JE SEKSUALNO NAPASTOVALA 'Istina je da sam uplatila novac, ali ne za šutnju ni za seks...'

 
Asia Argento objavila je 2013. fotografiju s Jamesom Bennettom u vrijeme kad su radili skupa, ali i u vrijeme kad se dogodio navodni spolni odnos
 Instagram

Talijanska glumica Asia Argento, žrtva notornog Harveyja Weinsteina i jedna od najglasnijih predstavnica pokreta "#MeToo", koji je ustao protiv seksualnog zlostavljanja u holivudskoj filmskoj industriji, oštro je u utorak negirala optužbe da je i sama imala nedopušteni spolni odnos s kolegom glumcem Jimmyjem Bennettom kad je bio maloljetan.

Prema dokumentima sa suda kojima je pristupio New York Times, ispada da je glumica platila šutnju ovom danas 22-godišnjaku, nakon što ju je optužio da ga je zlostavljala kad je imao 17 godina.

Jimmy je inače bio uspješna dječja zvijezda, a i danas se bavi glumom i glazbom. Glumica i on znali su se i ranije jer joj je 2004. godine za potrebe filma glumio sina.

List citira navodni razgovor između odvjetnika dvije strane, prema kojem ispada da je 2013. godine tada 37-godišnja glumica oralno zadovoljia ovog tinejdžera u jednom hotelu u Kaliforniji. Zatim su imali spolni odnos.

U Kaliforniji je legalna dob za pristanak na spolni odnos 18 godina što bi značilo da je Argento u ovom slučaju prekršila zakon.

Za navodnu šutnju o napastovanju Bennettu je platila 380 tisuća dolara.

Asia Argento attends the 'Zulu' Premiere and Closing Ceremony during the 66th Annual Cannes Film Festival at the Palais des Festival. Cannes, France - 26/05/2013/DUPUY_FD26052013031/Credit:FLORENT DUPUY/SIPA/1305270304, Image: 235762166, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press
Asia Argento

U dokumentima stoji i da je Bennett nakon tog iskustva bio traumatiziran i da je situacija prijetila njegovom mentalnom zdravlju i karijeri, budući da je bio tako mlad. Odlučio se na tužbu jer je, prema riječima odvjetnika, bio bijesan kad je vidio da se ona u javnosti pojavljuje kao borac protiv seksualnog zlostavljanja u filmskoj industriji.

Glumica oštro negira spolni odnos, ali priznaje da je uplatila novac za 'nešto'

BBC u utorak prenosi negiranje optužbi od strane Asije Argento.

- Nikad nisam imala nikakve spolne odnose s Bennettom - poručila je glumica, koja ipak priznaje da je došlo do određene novčane transakcije - ali da to nije imalo veze sa seksom.

- Duboko sam šokirana i povrijeđena od trenutka kad sam pročitala vijesti koje su u potpunosti lažne - poručila je nadalje. Kaže i da je odnos nje i mladog glumca uvijek bio isključivo prijateljski.

Prijateljstvo je završilo kad se uključila u "#MeToo" pokret jer je Bennett tada od nje, kako navodi, zatražio veliki novčani iznos, no ne otkriva za što.

Objasnila je samo da su se oboje dogovorili da će svoje nesuglasice riješiti privatno kako ne bi stvarali dodatne tenzije u javnosti.

Glumica je u to vrijeme bila u vezi s nedavno preminulim slavnim chefom Anthonyjem Bourdainom, koji joj je savjetovao da sve riješi kako je mladi glumac ne bi uništio.

Chef Anthony Bourdain (R) and actor Asia Argento (L) pose at the 2017 Creative Arts Emmy Awards in Los Angeles, California September 9, 2017. REUTERS/Danny Moloshok - RC122828A400
Danny Moloshok / REUTERS
Anthony Bourdain i Asia Argento

- Odlučili smo se odazvati na Bennettov zahtjev za pomoć i pomogli smo mu - stoji u priopćenju glumice.

Policija trenutačno kontaktira glumca kako bi istražili slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:07