HOROR U SUSJEDSTVU

Atentat snajperom usred bijela dana u srpskom gradu, otkriven je i identitet ubijenog

Prevezen je bez svijesti u centar za hitne slučajeve, gdje je podlegao ozljedama.

Srpska policija (ilustracija)

 Andrej Isaković/AFP

Nekadašnji vođa Partizanove grupe "Head Hunters", Branisav Bane Penčić, ubijen je iz snajpera danas u Obrenovcu, prenosi Blic.rs.

Kako su prenijeli srpski mediji, u trenutku ranjavanja bio je sa suprugom. Prevezen je bez svijesti u bolnicu, gdje je podlegao ozljedama. Navodno je pogođen u grudi.

Naime, ovo nije prvi put da se Penčić našao na meti ubojica. Prvi put je ranjen 2016. godine na autobusnoj stanici u Obrenovcu.

- Nepoznata osoba je oko 16:10 sati na autobusnom kolodvoru u Obrenovcu ispalila dva do tri hica iz vatrenog oružja u 35-godišnjeg muškarca - kazali su iz MUP-a.

Do 2013. godine bio je vođa grupe “Head Hunters”. Protiv njega je u razdoblju od sedam godina podneseno više od 12 kaznenih prijava za nasilničko ponašanje, otmicu, neovlašteno držanje i trgovinu opojnih droga, napad na službenu osobu, krađu...

Jedna od njih je podnesena 2008. jer je na Bulevaru vojvode Mišića zaustavio automobile s grupom navijača, koji su prekinuli promet, a potom izašao iz automobila, mokrio na ulici i vrijeđao putnike na kolodvoru, navodi se u izvješću.

Godinu dana ranije, osumnjičen je za prodaju droge na području Obrenovca.

Također, 2008. je osuđen na deset mjeseci zatvora za kazneno djelo iz 2007. godine, tj. sprječavanje službenih osoba u obavljanju službenih dužnosti, ali je Okružni sud ukinuo tu presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:50