OBITELJ NEUTJEŠNA

Australka u komi nakon nesreće u Dubrovniku: ‘Osiguranje nas je odbilo, trebamo 300 tisuća eura‘

Australska je policajka imala putno osiguranje, međutim njezina joj je osiguravajuća kuća RAC WA odbila zahtjev za naknadu štete

Elle Cutler

 Joshua Cutler/GoFundMe

Elle Cutler, 25-godišnja policajka iz australske savezne države Zapadne Australije, zadobila je ozljede opasne po život nakon što je 26. kolovoza u kotaru Pile u Dubrovniku pala sa visokog zida između restorana Nautika i Dubravka, piše The West Australian. Cutler je pretrpjela višestruke prijelome lubanje, kralježnice, nekoliko udova te 12 rebara. Trenutno se nalazi u induciranoj komi u Općoj bolnici Dubrovnik. S njom je tada bio 34-godišnji muškarac koji je također pao sa spomenutog zida. On je pretrpio teške tjelesne ozljede, točnije prijelom potkoljenice.

Glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske županije Andrijana Biskup rekla je da je moguće da se Cutler naslonila na muškarca te da je moguće da je svemu kumovao alkohol.

Australska je policajka imala putno osiguranje, međutim njezina joj je osiguravajuća kuća RAC WA odbila zahtjev za naknadu štete. Njezina obitelj sada pokušava prikupiti dovoljno sredstava kako bi se Cutler mogla vratiti u Australiju.

Ellin brat Joshua Cutler pokrenuo je u ponedjeljak humanitarnu kampanju na platformi GoFundMe kako bi se njegovu sestru iz Dubrovnika moglo prevesti do Australije. Cutler je rekao da će liječenje njegove sestre, koju je opisao kao brižnu osobu, koštati 100 tisuća australskih dolara (60 tisuća eura) te da bi proces prebacivanja pacijentice iz Dubrovnika do Australije moglo koštati i više od 400 tisuća australskih dolara (240 tisuća eura). "Njezin će oporavak trajati više mjeseci. Trebat će više operacija i više mjeseci fizikalne terapije. Tek će nakon toga ponovno moći pomagati svijetu", rekao je Joshua Cutler. "Ona to ne može napraviti sama, a ne možemo ni mi", dodao je policajkin brat.

"Možemo samo zamisliti koliko bi se bojala kad bi znala kakve je ozljede pretrpjela. Ne možemo vam ni reći koliko se bojimo i koliko važno da se ona vrati kući", dodao je Cutler. "Još je puno života prednjom. Trebat će joj sva pomoć kojoj joj liječnici, obitelj, prijatelji, kolege i vi možete dati. U svijetu nema dovoljno Ella i ona mu je potrebna", ustvrdio je policajkin brat.

Cutler se zahvalio liječnicima i osoblju Opće bolnice Dubrovnik te rekao da su mu oni rekli da je od presudne važnosti da se njegovu sestru prebaci u veću i bolje opremljenu bolnicu. "Oni znaju da je za nju najbolje da dođe kući gdje će osjetiti ljubav obitelji, prijatelja i zajednice", dodao je Cutler.

Humanitarnju kampanju možete podržati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 02:55